Elke oorlog is een media-oorlog: Zelensky ‘Person of the year’ Time Magazine

Elke oorlog is een media-oorlog: Zelensky ‘Person of the year’ Time Magazine

Verrassend? Voloymyr Zelensky is ‘Person of the Year’ volgens Time Magazine. Daarmee komt de opvolger van Elon Musk (‘man of the year’ in 2021) in een rijtje, of zeg maar gerust rij – de uitverkiezing loopt al vanaf 1927 – met Richard Nixon, Bill Clinton, Queen Elizabeth II, Bill Gates, Mark Zuckerberg, Greta Thunberg, Zelensky’s tegenstrever Vladimir Poetin, en niet te vergeten Joseph Stalin en Adolf Hitler.

Time heeft niet alleen Zelensky in het vizier maar ook ‘The spirit of Ukraine.’ Op Wikipedia staat te lezen dat de cover wordt toegewezen aan de man, vrouw of groep van het jaar die ’ten goede of ten kwade… het meest heeft bijgedragen aan de ontwikkelingen van het jaar.’

Mediahaakje

Je kunt er de schouders over ophalen, maar in medialand blijft het toch wel een ding. Media maken dankbaar gebruik van het haakje dat ze wordt aangereikt. Hier en daar wordt het nieuws zelfs gebracht als ‘breaking news.’ De schijnwerpers vol op ’the Spirit of Ukraine.’

Hoeveel aandacht er ook naar ‘Zelensky & the spirit of Ukraine’ gaat (dit bericht niet uitgezonderd), het jaarlijkse evenement is ondertussen flink gedateerd. Na Time Magazine is er ontzettend veel media bij gekomen. In print maar vooral online. Tekst speelt daarbij nog steeds een grote rol maar beeldmateriaal is niet aan te slepen. De cover met Zelensky erop gaat de wereld over, maar dan wel in allerlei variaties.

Zie hieronder de tekening van de Britse cartoonist Bob Moran die  ‘political junkie’ Vic DeGrammont graag op de cover had willen zien.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.