Elon Musk in mei: ‘Twitter kopen heeft geen zin als “derde wereldoorlog” onderweg is

Elon Musk in mei: ‘Twitter kopen heeft geen zin als “derde wereldoorlog” onderweg is

Miljardair Elon Musk zei in mei in privésfeer dat het geen zin had om Twitter over te nemen als de wereld op vernietiging afstevent, kreeg een rechtbank dinsdag te horen.

De procedure maakt deel uit van de poging van Twitter om Musk te dwingen zijn belofte van april na te komen om het microblogging-platform te kopen voor $44 miljard, meldde Business Insider.

Sms’jes die op 8 mei naar een bankier van investeringsgroep Morgan Stanley werden gestuurd, werden tijdens de hoorzitting door een advocaat van Twitter voorgelezen.

‘Laten we het een paar dagen rustiger aan doen,’ werd Musk in zijn sms-bericht geciteerd. “Poetins toespraak van morgen is heel belangrijk. Het heeft geen zin om Twitter te kopen als we op weg zijn naar de Derde Wereldoorlog.”

Musk verwees naar de jaarlijkse viering van de Russische Dag van de Overwinning op 9 mei. In het Westen waren er brede verwachtingen dat president Poetin zijn toespraak tijdens het evenement zou gebruiken om een ​​formele oorlog tegen Oekraïne te verklaren en de mobilisatie van troepen in Rusland aan te kondigen, waardoor de wereld dichter bij een directe confrontatie tussen Rusland en de NAVO zou komen. Geen van beide voorspellingen kwam uit.

Misleiding

Musk trok zich in juli terug uit de deal om Twitter te kopen en beweerde dat het bedrijf hem ernstig had misleid over het aantal spamaccounts dat op het platform actief was. Twitter probeert nu te bewijzen dat Musk terugtrad vanwege persoonlijke financiële zorgen en gedwongen zou moeten worden om de deal af te ronden volgens hun contract.

Een advocaat die Musk vertegenwoordigt, zei dat het bericht over WOIII verkeerd werd gekarakteriseerd door de advocaat van Twitter. Hij zei dat de volledige tekst zal bewijzen dat het argument “volslagen onzin” is en dat deze volgende week zal worden voorgelegd aan de rechtbank, volgens de nieuwssite.

Het juridische team van Musk citeerde eerder onthullingen van voormalig Twitter-beveiligingschef Peiter Zatko, die klokkenluider werd. Ze voerden aan dat zijn aantijgingen tegen zijn voormalige werkgever de beoordeling van Musk over het platform bevestigden. Zatko beweerde onder meer dat Twitter toezichthouders heeft misleid over het aantal nepaccounts op het platform.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.