Elon Musk over grootste bedreiging van mensheid: “Ik ben bang om je dit te vertellen..”

Elon Musk over grootste bedreiging van mensheid: “Ik ben bang om je dit te vertellen..”

In dit volledige interview van 20 december 2022 onthult Elon Musk ‘angstaanjagende informatie’ over wat er gaat komen in 2023. ‘Wat is volgens jou de grootste bedreiging voor de mensheid op dit moment?’ – Wordt hem gevraagd. ‘Ik zou zeggen dat de grootste bedreiging op dit moment de ineenstorting van de bevolking is. Het super lage geboortecijfer.’ – antwoordt Musk.

‘Echt?’ – ‘Ja’. ‘Hebben we juist geen overbevolkingsprobleem?’ vraagt de interviewer verbaasd. ‘Nee, we hebben een onderbevolkingsprobleem’.

‘Waarom denk je dat?’ Musk antwoord: ‘Dit is dus een van de grootste misopvattingen. Ze dringen er absoluut op aan dat we een overbevolking hebben’. – ‘Ja, Waarom is dat?’ – ‘Ik denk dat dit een overblijfsel is uit ik weet het niet, de jaren zeventig of zoiets, er was toen een enorme babyboom, waar mensen na de Tweede Wereldoorlog heel veel kinderen kregen. Maar inmiddels ligt het groeitempo in de VS onder het vervangingspercentage sinds 71 ​​of 72 in de VS 50 jaar.

‘Waar we mee te maken hebben, een totale ineenstorting van de bevolking. Alsof mensen geen idee hebben hoe snel de bevolking zal instorten. Zoals dat Japan vorig jaar al 600.000 mensen verloor en het met China ook de verkeerde kant op gaat.’

Hoe zit dit precies? Beluister hieronder het volledige interview met Elon Musk waarin hij uitlegt dat niet overbevolking, maar juist onderbevolking het grote gevaar van de toekomst zou zijn.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.