Elon Musk overweegt propaganda-label op tweets van CNN te plakken

Elon Musk overweegt propaganda-label op tweets van CNN te plakken

Twitter-eigenaar Elon Musk suggereerde maandag dat hij misschien geen andere keuze meer heeft dan propagandawaarschuwingen te plaatsen op tweets die door CNN worden gepost. Dit, nadat bleek dat de CNN het personeel actief ontmoedigt om informatie over de oorsprong van COVID-laboratoria te onderzoeken of te delen.

Fox News meldt dat een interne bron bij CNN de voormalige president Jeff Zucker heeft beschuldigd van ‘iedereen bij CNN het bevel te geven om zich terug te trekken uit elk gesprek over COVID dat afkomstig is uit een Chinees laboratorium’, en noemde het een “Trump-gesprekspunt”.

Nadat een klokkenluider onthulde dat het ministerie van Energie, – evenals het ministerie van Buitenlandse Zaken en de FBI -, heeft geconcludeerd dat het virus ‘waarschijnlijk uit het laboratorium in Wuhan is gelekt’, zei de insider van CNN: “Mensen worden langzaam wakker uit de mist”, eraan toevoegend “Het is eigenlijk gek dat we er niet harder achteraan zijn gegaan.”

CNN hield zich niet slechts afzijdig de laboratoriumlektheorie, maar begon deze zelfs actief af te doen als complottheorie, die men moet ontkrachten, door handlangers als Oliver Darcy stukken te schrijven met de kop: “Hier leest u hoe u verkeerde informatie over het coronavirus en complottheorieën van vrienden en familie kunt ontkrachten.”

Red: nog steeds wijzen wij bij Weltschmerz op het belang van deze ‘complottheorie’ niet zomaar voor waar aan te nemen. Er is nog steeds veel discussie gaande over het wel/al dan niet bestaan van een dergelijk virus met toegekende impact.

Met dit alles in gedachten reageerde Musk maandag op een Twitter-gebruiker die hem vroeg: “Wanneer ga je CNN bestempelen als aan de staat-gelieerde media?”

Musk reageerde ook op een tweet van dr. Jay Bhattacharya, waarin hij opmerkte dat Fauci “op grove wijze het vertrouwen van het publiek heeft geschonden”:

Musk riep eerder op tot vervolging van Fauci, voordat hij in december een groot aantal Twitter-bestanden vrijgaf die blootlegden hoe de regering van Biden probeerde het pandemische narratief te beheersen met censuur en onderdrukking van informatie.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.