Elon Musk veroordeelt nieuwe Orwelliaanse wet in Ierland: ‘Grootschalige aanval op de vrijheid van meningsuiting’

Elon Musk veroordeelt nieuwe Orwelliaanse wet in Ierland: ‘Grootschalige aanval op de vrijheid van meningsuiting’

Ierland staat op het punt “een van de meest radicale haatzaaiende wetten” ter wereld aan te nemen. Deze wet zorgt ervoor dat mensen gevangen gezet kunnen worden omdat ze “haatdragend” materiaal op hun telefoons en computer hebben staan. Deze mensen worden als ‘schuldig’ beschouwd totdat hun onschuld is bewezen.

“Ierland staat op het punt om een ​​van de meest radicale haatzaaiende wetten tot nu toe aan te nemen”, zei de Ierse nationalist Keith Woods op Twitter. “Alleen al het bezit van ‘haatdragend’ materiaal op je apparaten is genoeg om gevangenisstraf te krijgen.”

“Niet alleen dat, maar de bewijslast wordt verschoven naar de beschuldigde, van wie wordt verwacht dat hij bewijst dat het niet de bedoeling was het materiaal te gebruiken om ‘haat te verspreiden’. Deze clausule is zo radicaal dat zelfs de trotskistische People Before Profit zich ertegen verzette als een flagrante schending van de burgerlijke vrijheden. Donkere tijden.”

“Dit is een massale aanval op de vrijheid van meningsuiting”, reageerde Elon Musk op het bericht van Woods.

“Ierland kent al tientallen jaren een ononderbroken heerschappij van ‘centristische’ liberalen. Ierland omarmde het neoliberalisme net zo goed als elke kleine staat, en liet de economie groeien op basis van haar ‘concurrentievermogen’ voor Amerikaanse bedrijven en financieel kapitaal”, zei Woods in een andere post.

“Nu de transformatie naar een identiteitsloze mondiale economische zone bijna voltooid is, is soortgelijke wetgeving nodig om ervoor te zorgen dat het Ierse volk niet opnieuw de soevereiniteit over hun thuisland kan uiten.”

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.