Elon Musk waarschuwt: “Wereldregering zal leiden tot de ineenstorting van de beschaving”

Elon Musk waarschuwt: “Wereldregering zal leiden tot de ineenstorting van de beschaving”

In zijn toespraak tijdens de World Government Summit in 2023 in de Verenigde Arabische Emiraten waarschuwde Elon Musk dat elke poging om een ​​wereldregering te creëren zou leiden tot de “ineenstorting” van de menselijke beschaving.

Musk maakte de opmerkingen via een live-verbinding, toen hij regeringsfunctionarissen toesprak tijdens het evenement in Dubai.

De CEO van SpaceX waarschuwde dat “te veel samenwerking tussen regeringen” een beschavingsrisico vormt omdat het de diversiteit verstikt.

Musk voerde aan dat door de geschiedenis heen grote beschavingen door afstand gescheiden zijn geweest, zodat wanneer er een in verval raakte, zoals het Romeinse rijk, andere konden opstaan, zoals de islam.

In een geglobaliseerde wereld is dit onmogelijk en zal de wereld voor altijd afhankelijk zijn van de zwakste schakel, stelde de Tesla-oprichter.

“We willen een bepaalde mate van diversiteit in de beschaving hebben, zodat als er iets misgaat met één beschaving, de hele zaak niet instort en de mensheid voort blijft bestaan”, zei Musk.

Musk benadrukte verder het belang van het behoud van de mensheid, omdat het “als een kleine kaars in een enorme duisternis is, en een zeer kwetsbare kleine kaars die gemakkelijk kan worden uitgeblazen.”

De miljardair mijmerde ook over de kwestie van buitenaards leven en zei dat het een “verontrustend” feit leek te zijn dat er geen teken van buitenaardse wezens was.

“Ik heb geen bewijs gezien van buitenaardse technologie of welk buitenaards leven dan ook. Ik denk dat ik het wel zou weten,’ zei hij, eraan toevoegend: ‘SpaceX – we doen veel. Ik denk niet dat iemand meer weet over de ruimte dan ik, althans over ruimtetechnologie.”

De waarschuwing van Musk over een wereldregering lijkt niet erg in de smaak te vallen bij degenen die er nog steeds agressief naar streven.

Zoals beschreven in een eerder artikel vandaag, riep WEF-globalist Klaus Schwab de elites op om samen te komen om geavanceerde technologieën onder de knie te krijgen, waarbij hij hen waarschuwde dat als ze niet snel handelen, de wereld “aan onze macht zou kunnen ontsnappen”.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.