“Er komt een Great Reset… maar niet zoals ze in gedachten hebben” – Eckhart Tolle

“Er komt een Great Reset… maar niet zoals ze in gedachten hebben” – Eckhart Tolle

“Er komt een Great Reset, maar niet zoals ze in gedachten hebben.” Dat zegt Eckhart Tolle.

De spiritueel leider en auteur van onder meer de bestseller De Kracht van het Nu is al eerder uitgebreid aan bod gekomen in de zondagse rubriek van Café Weltschmerz. Hij maakt drie maanden na die editie weer zijn opwachting vanwege een gesprek dat hij onlangs voerde met comedian, podcastmaker en ‘wekker’ Russell Brand (“Hello, you awakening wonder!”).

Ego

Volgens Tolle zal er een Great Reset komen, maar dan wel een die zekere groepen en mensen van bepaalde organisaties zal verbazen. Waar gaat het om? Uiteraard gaat het om de Great Reset zoals uitgelegd door mensen van en rondom het World Economic Forum, maar het gaat óók om de vernietiging van het ego. Dát zal de werkelijke Reset zijn.

En hoe om te gaan met de duistere krachten van deze tijd? “Vader, vergeef hun, want ze weten niet wat ze doen.” Tolle sluit zich aan bij deze uitspraak van Jezus aan het kruis. Dat is nogal een opgave, en een waar zeker niet iedereen het mee eens zal zijn (getuige ook de weerstand tegen voorgestelde ‘corona-amnestiewetten’).

Voor meer van Tolle en zijn kijk op moderne en verwarrende tijden, zie onderstaande video. Brand zelf benadrukt aan het einde van het fragment overigens dat veel van zijn content te vinden is op Rumble. Zo ook het gehele gesprek met Tolle van ruim een uur. Brand is bijna elke dag live op Rumble, en veel van zijn Under the Skin podcasts zijn te vinden op Luminary Podcasts . Voor teksten en video’s van zijn gesprekspartner, de ‘mindfullnessman,’ kan men overal op internet terecht.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.