Er zijn alternatieven: Joe Rogan naar GETTR vanwege Twitter-censuur

Er zijn alternatieven: Joe Rogan naar GETTR vanwege Twitter-censuur

‘Voor het geval de shit op Twitter steeds dommer wordt, heb ik hier alvast een plekje. Hoera!’ Dat schrijft Joe Rogan op zijn GETTR-account. Dat Twitter het account van Dr. Robert Malone een paar dagen geleden verwijderde vlak voor zijn bezoek aan de studio van Rogan lijkt voor de populaire podcastmaker de druppel die de emmer deed overlopen.

“Het is werkelijk gekmakend dat Twitter nu het grootste platform is voor verspreiding van informatie,” zegt Rogan naar aanleiding van de actie van Twitter. Malone zelf deelde een screenshot met The Epoch Times met een verklaring van de schorsing van het techbedrijf: ‘Het overtreden van ons beleid aangaande het verspreiden van misleidende en potentieel schadelijke informatie gerelateerd aan corona. U mag de diensten van Twitter niet gebruiken van foutieve of misleidende informatie over corona die mogelijk schade kan  aanrichten.’

Alternatieven

Over het weghalen van het account van Malone op Twitter schrijft de wetenschapper zelf op het journalistieke en reclamevrije platform Substack: ‘Meer dan een half miljoen volgers in een ogenblik verloren. Dat moet wel betekenen dat ik een gevoelige snaar heb geraakt.’ Twitter is nog steeds een machtig mediaplatform met miljoenen bezoekers en actieve gebruikers. Datzelfde geldt voor Meta en Google. Maar er zijn alternatieven. Dat laat Malone zien door zijn bericht te plaatsen op Substack. Ook op het social media platform Gab is hij actief en evenals Rogan post hij berichten op GETTR.

Op Twitter postte een aantal gebruikers dat het gesprek tussen Rogan en Malone van YouTube is verwijderd, maar bij schrijven is de video er nog te vinden. Op Spotify, het techplatform dat Rogan in 2020 nog voor honderd miljoen dollar contracteerde,  is het gehele gesprek terug te beluisteren. Op Rumble, momenteel het platform dat de video’s van Café Weltschmerz ondersteunt, zijn meerdere fragmenten van de ontmoeting terug te vinden. Bitchute heeft veel keus voor mensen op zoek naar alternatieve en/of ‘subversieve’ geluiden en ook Odysee heeft een videoarchief.

Wie zoekt, zal vinden en wie gebruik maakt van een bepaald medium maakt het groter. Kritische volgers van de media en informatiestromen juichen de stap van Rogan dan ook toe. Vanwege de miljoenen volgers van Rogan zegt advocaat Matthew Kolken: ‘Rogan heeft een groter publiek dan CNN en MSNBC bij elkaar, en Big Tech is doodsbang.’ Matthew Crawford schrijft: ‘We moeten zelf een nieuwe samenleving opbouwen met onze eigen media’ en noemt de populariteit van Rogan in dat opzicht ‘hoopvol.’ Tot slot Malone zelf: ‘Ik verlies niet elke dag een half miljoen volgers op Twitter. Maar als dat dan gebeurt, krijg ik er vijftig miljoen views bij, bij Joe Rogan.’

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.