Europese Commissie keurt opschorting visumdeal met Rusland goed

Europese Commissie keurt opschorting visumdeal met Rusland goed

Het vereenvoudigde visumakkoord van de EU met Moskou kan volgende week officieel worden opgeschort.

De Europese Commissie steunt een voorstel van de ministers van Buitenlandse Zaken van de EU om een ​​overeenkomst met Moskou, waardoor Russische burgers volgens vereenvoudigde procedures visa kunnen aanvragen, op te schorten.

In een verklaring die dinsdag werd uitgebracht, zei de commissie dat ze hoopt dat de EU-Raad de stap zal goedkeuren en tegen aanstaande maandag strengere visumregels voor Russen zal invoeren.

“Russische burgers zouden geen gemakkelijke toegang moeten hebben tot de EU”, zei Ylva Johansson, de commissaris voor Binnenlandse Zaken van het blok, tegen verslaggevers. “Op dit moment is er geen basis voor vertrouwen, geen basis voor een bevoorrechte relatie tussen de EU en Rusland.”

De nieuwe regels zouden het duurder en tijdrovender maken voor Russische burgers die naar de EU willen reizen om een ​​visum te krijgen. Indien goedgekeurd door de Raad, zouden Russen 80 euro servicekosten moeten betalen in plaats van 35 euro om een ​​visum aan te vragen.

De verwerkingstijden voor visa kunnen ook aanzienlijk toenemen als de deal wordt geschrapt, en langetermijn- of multiple-entry-visa voor Russen kunnen ofwel volledig worden verwijderd of een grote mate worden beperkt, hetgeen betekent dat Russische burgers alleen single-entry Schengen-visa kunnen ontvangen die zijn beperkt tot bepaalde data.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.