Evenementenorganisaties klagen staat aan: “We zijn uitgepraat”

Evenementenorganisaties klagen staat aan: “We zijn uitgepraat”

Het besluit van het kabinet om indoor evenementen met een capaciteit van slechts 75 procent te openen, de sluitingstijd van evenementen en clubs op middernacht te houden en de onderhandse vraag of de branche voorlopig geen dance wil programmeren, is de zoveelste teleurstelling voor de toch al murw gebeukte branche.’ Zo staat te lezen in een persbericht opgesteld namens vereende belangengroepen in de uitgaanswereld. Ze kondigen om bovenstaande redenen een kort geding tegen de staat aan.

In het persbericht wordt gerefereerd aan de vele ontmoetingen tussen culturele belangenbehartigers en overheidsinstanties die sinds de eerste coronamaatregelen hebben plaatsgevonden. ‘Na twee tevergeefse ‘Unmute Us!’ protesten en ettelijke gesprekken met beleidsmakers, zijn we uitgepraat. Unmute Us, Apenkooi Events, ID&T en MOJO dagen de overheid voor de rechter. Dit wordt ondersteund door de Alliantie van Evenementenbouwers en de VVEM.’

De onvrede betreft met name de voorwaarde dat evenementen op 75 procent van de capaciteit moeten plaatsvinden en het besluit het tl-licht aan te doen en de deuren te sluiten om 12 uur ‘s nachts. Voor beide maatregelen zien ze geen aanleiding. Nadat toegezegde versoepelingen geen doorgang vinden is de branche het zat en spreekt van een ‘een doelgerichte actie om onze branche kapot te maken.’

Eerder deze week uitte Ruben Brouwer van concertreus MOJO al zijn onvrede in het tv-programma Op1. Lees hier het artikel terug en zie hieronder het fragment nog eens terug.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.