Evenementensector verliest kort geding tegen Staat: ‘Nieuwe maatregelen zijn navolgbaar’

Evenementensector verliest kort geding tegen Staat: ‘Nieuwe maatregelen zijn navolgbaar’

De evenementensector die een kort geding aanspande tegen de Staat heeft ongelijk gekregen door de rechter.

Twintig evenementenorganisaties eisten vorige week vrijdag in de rechtbank in Den Haag dat alle evenementen en clubavonden weer zonder beperkingen op het gebied van capaciteit en tijd worden toegestaan. Onder deze organisaties waren Unmute Us, MOJO, ID&T en Apenkooi Events. Volgens de rechter zouden de keuzes van de staat om bij binnenevenementen slechts 75% van de bezoekerscapaciteit toe te laten en de sluitingstijd om middernacht te verplichten navolgbaar zijn. “Net als bij vorige kort gedingen over de coronamaatregelen overweegt de rechter dat zij zich terughoudend moet opstellen bij de beoordeling van deze nieuwe maatregelen.”

De organisaties die het kort geding aanspanden laten in een reactie weten diep teleurgesteld te zijn door de beslissing van de rechter. We worden moedeloos van de muur waar we telkens tegenaan lopen”, aldus Jasper Goossen namens Unmute Us. “Het is frustrerend dat de rechter onze onderzoeksresultaten blijkbaar niet kan laten opwegen tegen willekeurige adviezen en besluiten van het OMT en het kabinet, maar wij zullen blijven strijden voor het behoud van onze sector.”

Ruben Brouwer, de directeur van MOJO laat weten verbijsterd te zijn en zeker vervolgstappen zal ondernemen. “Ruim anderhalf jaar geleden moesten wij als eerste dicht en nu staan we achteraan de rij om weer volledig open te mogen, ondanks al onze inspanningen. Het kabinet blijft inzetten op het nog langer gesloten houden van onze sector en heeft ons zelfs verzocht geen dancefeesten te organiseren, omdat het kabinet dit juridisch niet kon verbieden”.

Ook zegt hij: “Wij beraden ons op te nemen stappen, maar we moeten en gaan ook door richting het najaar en wij zullen er alles aan doen om de evenementen voor de bezoekers en de artiesten op een zo goed mogelijke en veilige manier te organiseren.”

Eerder zat MOJO-baas Ruben Brouwer bij Op1. Daar vertelde hij over zijn bizarre gesprek met demissionair minister Hugo de Jonge.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.