Fauci reageert op ‘Fauci-files’ die Musk gaat vrijgeven

Fauci reageert op ‘Fauci-files’ die Musk gaat vrijgeven

Het feit dat dr. Anthony Fauci vorige maand met pensioen is gegaan, heeft hem niet de mond gesnoerd. Op zondag tweette Elon Musk, CEO van Twitter, dat hij “Fauci Files” zou vrijgeven, dat licht zou kunnen werpen op alle communicatie tussen het bedrijf en de voormalige ’topexpert’ van de overheid op het gebied van infectieziekten.

Vorige maand bekritiseerde Musk ook Fauci door te tweeten: “Mijn voornaamwoorden zijn Prosecute/Fauci.”

“Ik heb geen idee waar hij het over heeft. Ik bedoel, er is veel verkeerde informatie, samenzweringstheorieën en desinformatie gaande,” zei Fauci vrijdag terwijl hij verscheen op CBS News’ podcast ‘The Takeout’. Hij voegde eraan toe dat hij zich geen zorgen maakte over de tweets van Musk.

Gevraagd naar de ‘Prosecute’-tweet, herhaalde Fauci dat hij “geen idee had” wat Musk bedoelde. ‘Ik heb hem niets te zeggen. Ik begrijp niet wat hij doet. Het is gewoon jammer’, voegde hij eraan toe.

Musk, die vorig jaar Twitter kocht en meer transparantie beloofde over hoe het platform werkte, heeft een reeks interne documenten gepubliceerd die licht werpen op hoe het bedrijf samenwerkte met wetshandhavingsinstanties en politieke agenten om verhalen die als desinformatie werden beschouwd, te onderdrukken.

Republikeinen beloofden Fauci te onderzoeken wegens “onnodig” strikte lockdown-aanbevelingen en vermoedens dat hij loog over de oorsprong van Covid. Fauci kreeg ook kritiek vanwege een onderzoekssubsidie ​​die het Amerikaanse National Institute of Health (NIH) had gegeven aan een virologisch laboratorium in Wuhan, de Chinese stad waar Covid voor het eerst werd ontdekt.

Fauci verdedigde de subsidie ​​​​op CBS News en zei dat “gezamenlijk onderzoek … iets buitengewoon gunstig is geweest voor de samenleving in het algemeen.”

“Er werd een zeer kleine subsidie ​​​​van ongeveer $ 120.000 per jaar aan de Chinezen gegeven, wat in feite heeft geresulteerd in onderzoek dat definitief kon bewijzen dat de oorspronkelijke SARS-CoV-1 van een vleermuis in een civetkat ging naar een mens,” zei Fauci, verwijzend naar een uitbraak in de vroege jaren 2000.

De republikeinen die op het punt staan ​​de leiding van commissies over te nemen, hebben aangegeven dat ze Fauci zullen oproepen om te getuigen in een poging om de manier waarop de Biden-regering omgaat met de pandemie en online censuur te onderzoeken.

“Ik zou dat zonder problemen willen doen”, zei Fauci. “Maar ik heb niets te verbergen. Ik zou alles kunnen verdedigen wat ik heb gedaan.’

“Desinformatie is de vijand van goede volksgezondheidspraktijken”, zei Fauci tijdens het interview.

Dr. Fauci werd gevraagd naar het gesprek dat online plaatsvond na Damar Hamlin (de veiligheid voor de Buffalo Bills van de National Football League die tijdens een Monday Night Football-wedstrijd op 2 januari 2023 een hartstilstand kreeg) en de vermeldingen op Twitter dat het zou verband kunnen houden met het Covid-vaccin.

“Sociale media in zijn beste vorm kan juiste en belangrijke informatie met toegevoegde waarde verspreiden, wat goed is”, antwoordde Dr. Fauci. Het is echter moeilijk dat verkeerde informatie en desinformatie, zich ook exponentieel via zo’n platform verspreidt”

“Doordat ik volksgezondheidspersoon, arts en wetenschapper ben, wordt mijn identiteit gebruikt en beschaamd, want dat betekent weer een andere samenzweringstheorie – complete onzin – waar mensen in geloven. En sommige mensen nemen voor zichzelf en hun gezin dan een beslissing om zich niet te laten vaccineren, wat hen hun leven kan kosten, dus dat is wat er zo vreselijk aan is. En als je onzin-complottheorieën wilt spuien en het overal wilt verspreiden – prima – behalve als het ertoe leidt dat een persoon lijdt en misschien sterft, en dat is wat er gebeurt als desinformatie mensen ontmoedigt om de juiste interventies te krijgen voor een dreiging als een pandemie.”

Wij bij Weltschmerz zijn uiterst benieuwd naar de Fauci-files..

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.