FBI doorzoekt het strandhuis van Joe Biden in Delaware

FBI doorzoekt het strandhuis van Joe Biden in Delaware

De FBI heeft woensdagochtend het strandhuis van president Joe Biden buiten Rehoboth Beach, Delaware, doorzocht, vertelden twee bronnen die bekend waren met de situatie aan NBC News.

Een derde bron die bekend is met de zaak zei dat er geen bevelschrift bij betrokken was en dat de huiszoeking een consensus was. Het is onduidelijk of FBI-agenten zoeken naar iets waarvan ze weten of dat het een brede zoektocht is naar meer geheime documenten.

De persoonlijke advocaat van Biden, Bob Bauer, zei in een verklaring dat het ministerie van Justitie de zoektocht uitvoerde met de volledige steun en medewerking van Biden.

“Volgens de standaardprocedures van DOJ, in het belang van de operationele veiligheid en integriteit, probeerde het dit werk te doen zonder voorafgaande openbare kennisgeving, en we stemden ermee in om mee te werken”, zei Bauer. “De zoektocht van vandaag is een volgende stap in een grondig en tijdig DOJ-proces dat we volledig zullen blijven ondersteunen en faciliteren. We zullen meer informatie hebben aan het einde van de zoektocht van vandaag.”

Documenten met geheime markeringen werden eerder gevonden in de residentie van Biden in Wilmington en een denktankkantoor in Washington, maar Bauer zei begin vorige maand dat er geen geheime documenten werden gevonden in het strandhuis van de president. De persoonlijke advocaten van Biden hadden de woningen van Wilmington en Rehoboth Beach doorzocht op aanvullende gegevens, zei hij.

Het Witte Huis had eerder gezegd dat er geen geheime documenten waren gevonden in het pand in Rehoboth Beach, Delaware.

De huiszoeking volgt op een 13 uur durende, top-to-bottom review van zijn huis in Wilmington, Delaware op 20 januari, toen agenten aanvullende documenten met geheime markeringen vonden en ook enkele van zijn handgeschreven notities in bezit namen.

In november doorzocht de FBI de kantoren van het Penn Biden Center for Diplomacy and Global Engagement nadat daar geheime documenten waren ontdekt.

Er was geen onmiddellijk commentaar van de FBI of het ministerie van Justitie.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.