FBI zoekt dagboek dochter Joe Biden

FBI zoekt dagboek dochter Joe Biden

Politieagenten doorzochten begin november de woningen van (voormalige) journalisten van de journalistieke beweging Project Veritas. De agenten waren vermoedelijk op zoek naar het dagboek van Ashley Biden, de dochter van president Joe Biden.

O’Keefe zelf was een van de journalisten van zijn team bij wie het politieteam het huis doorzocht. In de ochtend van 4 november jl. werd hij naar eigen zeggen wakker door een tiental politieagenten van de FBI die hard op zijn deur klopten. “Ze hadden een stormram en grote zaklantaarns, sloegen me in de boeien, duwden me tegen de muur, namen mijn telefoon vol gevoelige informatie in beslag en doorzochten mijn appartement.”

Ashley Bidens dagboek

De huiszoeking werd door de politie gerechtvaardigd op verdenking van medeplichtigheid aan misdaad. Daarnaast werd “het niet rapporteren van een misdaad” en het “vervoeren van materiaal over de staatsgrenzen heen” aangevoerd als reden voor de politieactie.

De vermoedelijke aanleiding is veel concreter. Daarover vertellen O’Keefe en zijn advocaat Paul Calli in een uitzending van ‘Hannity’ op Fox News. Het medium heeft in 2020 een dagboek van Ashley Biden, de dochter van de president van de Verenigde Staten, in handen gehad. Het stond volgens de tipgevers vol belastend materiaal over de toenmalige presidentskandidaat.

Nadat O’Keefe en zijn team niet met zekerheid konden vaststellen dat het dagboek echt was, hebben ze het aan de autoriteiten gegeven zodat zij het bij de rechtmatige eigenaar konden bezorgen. Het Ministerie van Justitie beschuldigt  Project Veritas er nu echter van dat het dagboek is gestolen. Zowel het ministerie als de FBI vallen onder de verantwoordelijkheid van president Biden. “In wat voor wereld leven we? Een dagboek! Deze zaak is een en al politiek.”

Na de huiszoekingen aan het adres van O’Keefe en andere journalisten kreeg de directeur van Project Veritas een brief waarin werd verzocht om geheimhouding omdat het de voortzetting van het onderzoek zou kunnen beschadigen. “Ze willen me het zwijgen opleggen. Maar Project Veritas rent niet weg en we zullen ons nooit verstoppen.”

Over Project Veritas

Project Veritas is een non-profit journalistieke beweging. Gestart in 2011 gaan ze via insiders en verborgen camera’s en -microfoons op zoek naar corruptie, fraude en andere misstanden. Ook in deze vierde aflevering van COVID- 19 Vaccine Exposed deelt Project Veritas  is het gelukt om met die techniek cruciale informatie aan het publiek te ontlokken.

De onthullingen dit najaar van medewerkers van Pfizer voor de verborgen camera’s van Project Veritas werden veel gedeeld. Ook de bekentenis van ABC News presentator Amy Robach kreeg veel publiciteit. Ze gaf bij haar collega’s aan dat ze de affaire rond Jeffrey Epstein onder het tapijt moest schuiven. Ze werd daartoe gedwongen vanwege druk van het Britse Koninklijk huis, meldde ze.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.