Feiten en fabels: Blckbx ontleedt uitzending Nieuwsuur

Feiten en fabels: Blckbx ontleedt uitzending Nieuwsuur

‘Nieuwsuur zou met een grote rectificatie moeten komen, want eigenlijk is alles aan dit item niet waar.’ Dat zijn de woorden van onderzoeksjournalist Annelies Strikkers. Ze slaan op een uitzending van Nieuwsuur van 1 september jl. waarin de dood van een ongevaccineerde 39-jarige vrouw uit Kerkrade werd verweten aan corona. In de studio van Blckbx gaat Strikkers samen met Flavio Pasquino in op de zaak.

Het begon op 1 september met een uitzending van Nieuwsuur. Een 39-jarige vrouw uit Limburg werd daarin voorgesteld als ‘overleden aan corona’. Twee weken later besteedde Pasquino daar aandacht aan voor Blckbx tv. Hij deelde er zijn twijfels over het verhaal. Onder meer de claim van huisarts Donna Lenders dat de betrokkene met vaccin nog geleefd zou hebben, werd besproken. Hein Hansen, journalist van het actualiteitenprogramma, kwam ook aan het woord.

Maar Blckbx is verder gaan graven. Naast Strikkers geeft ook een forensisch arts zijn kijk op de zaak, evenals een patholoog. Hansen doet bovendien een aantal uitspraken die Strikkers en Pasquino verbazen. Strikkers concludeert na een beschouwing van 40 minuten: “Alles aan dit item klopt niet, van welke kant je het ook bekijkt. Wat de huisarts heeft gezegd klopt niet, feiten zijn niet gecheckt, en er is geen hoor- en wederhoor toegepast. De claim dat een 39-jarige vrouw aan corona zou zijn overleden is ook onjuist.”

De gehele uitzending van Blckbx is hier te zien. Kijk hieronder alvast voor de teaser.

 

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.