Fraude? ‘Gemanipuleerde en bedorven verkiezingen’

Fraude? ‘Gemanipuleerde en bedorven verkiezingen’

Rigged elections? Ofwel, frauduleuze verkiezingen in de VS? De tussentijdse verkiezingen voor de Senaat en het Huis van Afgevaardigden zijn niet eerlijk verlopen, menen veel Amerikaanse burgers, waaronder Donald Trump.  Hoe zit dat?

De stemmen die per post binnenkomen zijn over het algemeen in het voordeel van de Democraten. Maar verloopt de verwerking en telling ervan wel eerlijk? Stemmachines aan de andere kant zouden menselijke fouten moeten tegengaan maar sommige machines deugen niet, vinden critici. De klachten komen het meest naar voren in staten en counties waar het verschil tussen Republikeinen en Democraten qua stemmen het kleinst is. Het zorgt op zijn minst tot wantrouwen ten aanzien van het democratische proces en op zijn slechtst tot een verwerping van het staatsbestel.

Poststemmen

Te beginnen met de poststemmen. Een beleidsdocument genaamd ‘Alle stemmen gelden: het terugbrengen van geweigerde stemmen” gericht aan verkiezingsbeambten heeft een verdachte bron. Volgens Natalie Winters althans, in dienst van ‘War Room’. De  brief is afkomstig van het ‘Ash Center for Democratic Governance and Innovation’, een instituut onder de paraplu van Harvard University en ondersteund door meerdere  organisaties gelieerd aan de Chinese overheid.

De opstellers van het document zijn Tova Wang en Jose Altamirano. De eerstgenoemde werkte voor het ‘Policy and Research at the Center for Secure and Modern Elections’, volgens Winters een ‘extreem-linkse belangenbehartiger die banden heeft met George Soros en de ‘Center for Tech and Civic Life.’ Die club wordt dan weer gesponsord door Mark Zuckerberg. Altamirano werkte eerder als Deputy Voter Protection Director voor de verkiezingscampagne van Joe Biden in 2020.

Hoepels

Overtrokken verdachtmakingen of terechte kritiek? Een ander aspect dan: waar is het eigenlijk om te doen? ‘Als de staat waarin je woont een strengere set hoepels heeft om doorheen te springen om je stem uit te brengen, is het waarschijnlijker dat je stembiljet wordt afgewezen.’ En elke onterecht afgewezen stem is er een te veel.

Aan de andere kant hebben Republikeinse wetgevers juist aangedrongen op strengere regels voor de poststembiljetten. Ze zeggen dat deze beperkingen fraude voorkomen, hoewel gedocumenteerde gevallen van kiezersfraude buitengewoon zeldzaam blijven, schrijft Winters op.

Hieronder het volledige artikel met alle ins- en outs vanuit het perspectief van War Room, het medium van Steve Bannon. Daaronder een artikel dat eerder verscheen op Café Weltschmerz, het ging toen om een variant van vermeende postfraude in de documentaire ‘20.000 Mules’, volgens oud-president Donald Trump ‘de beste en meest invloedrijke docu van deze tijd.’

Policy Brief Aiming To Limit Mail-In Ballot Rejections In U.S. Elections Is Authored By Chinese Communist Party-Funded Group.

Levert docu 2.000 Mules bewijs voor verkiezingsfraude VS? (met videolink)

Stemmachines

De poststemmen zijn fraudegevoelig en machines worden gepresenteerd als oplossing. Maar daar is niet iedereen het mee eens. Onder meer Trump vermoedt dat er sprake is van frauduleuze verkiezingen, zo liet hij weten via social media. In een ander bericht sprak hij zich veel stelliger uit over ‘gemanipuleerde en bedorven verkiezingen’).

Serieus

Stemmachines in counties in staten zoals Arizona niet zouden zijn goedgekeurd. Specifiek gaat het om stemapparaten in counties zoals Maricopa en Cochise. Wanneer dat het geval is, is er reden om te twijfelen aan de uitslag. Zo’n certificatie is er immers niet voor niets. Of ging het om weliswaar naar behoren functionerende machines die ‘slechts’ zijn ontsnapt aan een administratieve handeling?

Hoe het ook zij, in een stuk daarover van Fox News wordt gerefereerd aan drie Republikeinse ‘complottheoretici’ die de zaak aanhangig hebben gemaakt. Is dat een journalistiek gerechtvaardigde benaming?

Opvallend genoeg schreef het gezicht van de nieuwszender, Tucker Carlson, na de presidentsverkiezingen van 2020: ‘U heeft de laatste dagen veel gehoord over de veiligheid van onze elektronische stemmachines. Dit is daadwerkelijk een serieus onderwerp, wie het ook te berde brengt of afdoet als complottheorie.’

Complottheoretici, dat is een algemene term voor een grote groep die de  onvoorspelbaarheid van de maatschappij en de (vaak complexe) waarheid niet onder ogen wil zien. Zo wordt het tenminste vaak gepresenteerd. Complottheoretici ‘ontkennen’ de waarheid: zo ontstaan er corona-ontkenners en klimaatontkenners.

Wie de media volgt, ziet dat er de laatste tijd vaker gesproken wordt van verkiezingsontkenners, dat er een ‘aanhoudende drum van verkiezingsontkenning’ klinkt. Het is een manier van journalistiek bedrijven. Alternatief is de klachten serieus te onderzoeken.

Want klachten zijn er in overvloed. Denk maar aan een aantal onregelmatigheden die in dit artikel nog niet aan bod zijn gekomen: uren in een rij staan voordat men een stem kan uitbrengen, machines die haperen, mensen die worden weggestuurd bij het stemlokaal, het gebeurde naar verluidt van Harris, Texas tot Maricopa, Arizona.

Kari Lake Files First Lawsuit, Issues Demand to Maricopa County Election Officials as Poll Workers Blow Lid

 

 

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.