Furieuze reacties na uitzending Op1: ‘Werkelijk stuitend hoe jullie omgaan met Koos Cromwijk’

Furieuze reacties na uitzending Op1: ‘Werkelijk stuitend hoe jullie omgaan met Koos Cromwijk’

De in een klap bekend geworden melkveehouder Koos Cromwijk zat gisteren aan tafel bij Op1. Deze week protesteren duizenden boeren tegen het stikstofbeleid van de overheid. Cromwijk vertegenwoordigde (een deel van) hen aan de gesprekstafel. Op Twitter reageren veel mensen furieus op de ondervraging van presentatoren Nadia Moussaid en Hugo Logtenberg: ‘Werkelijk stuitend hoe jullie omgaan met Koos Cromwijk.’

Veel kijkers konden maar moeilijk verkroppen hoe Moussaid en Logtenberg omgingen met de gast. Het leek alsof het oordeel over de boerenacties al vaststond nog voor ze Cromwijk gesproken hadden. Eerstgenoemde gaf al snel in het gesprek aan dat de boeren de sympathie van de samenleving verliezen door hun manier van actievoeren. Ze verwees daarbij niet naar een bepaalde peiling of onderzoek, maar presenteerde het als gegeven, vonden sommige kijkers. Terwijl een peiling van het AD volgens de boer juist aangaf dat de boeren wel de steun krijgen van het overgrote deel van de samenleving.

Cromwijk werd bovendien vaak onderbroken en zijn bewijsvoering werd in twijfel getrokken. Wanneer de boer bijvoorbeeld begint over vermeende ondeugdelijke modellen voor stikstofberekening, zegt anchorman Logtenberg beslist: “Dat is echt niet waar wat u zegt. Er is geen enkele twijfel over die modellen.”

Op het moment dat Cromwijk de mogelijke doofpot binnen de stikstof-adviesgroep van D66 ter sprake brengt, gaat dezelfde man het onderwerp uit de weg: “Dat gaan we uitzoeken. Want dit gaat echt te ver voor deze tafel voor vanavond.”

Hieronder een paar reacties van Twitter:

Hieronder een klein fragment van de uitzending waar zoveel om te doen is.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.