Gaslighting? Deze 6 “Samenzweringstheorieën” zijn in 2023 bewezen als waar

Gaslighting? Deze 6 “Samenzweringstheorieën” zijn in 2023 bewezen als waar

‘Preppers’ worden vaak complotdenkers genoemd. Het zou vernederend moeten zijn, maar gezien het aantal complottheorieën dat de laatste tijd bewezen is, beschouw ik het niet langer als een belediging. Hoe meer tijd verstrijkt, hoe meer ‘complottheoretici’ het spel lijken voor te zijn.

Dit is een vertaling van een artikel van ZeroHedge, door Tyler Durden.

Heel wat “complottheorieën” zijn de laatste tijd anno 2023 al als feiten aan het licht gekomen. En het is nog maar begin maart.

Laten we eens kijken naar een recente reeks ‘complottheorieën’ die eigenlijk geen theorieën meer zijn.

1 Gasfornuizen in gevaar?
In januari stond er in het OP een verhaal over het mogelijke verbod op gasfornuizen. Natuurlijk maakten de reguliere media het idee dat de regering zoiets zou doen compleet belachelijk. The New York Times stond erop dat “Nee, Biden probeert geen gasfornuizen te verbieden.” CNN beweerde ook dat Biden de kachels niet wilde verbieden. NPR verwierp de gedachte om gasfornuizen te verbieden als een ‘rechtse cultuuroorlogstunt.

Nou ja, misschien gaan ze gasfornuizen niet helemaal verbieden.. maar het ministerie van Energie stelt nieuwe efficiëntienormen voor waardoor ongeveer de helft van de gasfornuizen op de markt niet langer beschikbaar zal zijn. Technisch gezien is dit dus geen verbod, maar het afschaffen van gasfornuizen heeft exact hetzelfde effect.

Dit is vooral problematisch voor iedereen met relatief nieuwe modellen. Nieuwere apparaten zijn gemaakt om binnen ongeveer tien jaar stuk te gaan. Iedereen die al meer dan tien jaar huiseigenaar is, weet dit. Als apparaten worden gemaakt om maar tien jaar mee te gaan, hoeft de overheid geen dramatische nachtelijke inval te doen om je fornuis te stelen. Het enige wat ze hoeven te doen is wachten. Binnen tien jaar zullen de meeste mensen toch hun fornuis moeten vervangen en dan zijn er nog maar weinig of geen gasfornuizen op de markt.

Nee, het is niet alleen een theorie. Ze willen echt van gasfornuizen af.

2 Covid-oorsprong?
En in ander nieuws van het Department of Energy kwam het bureau onlangs tot de conclusie dat Covid waarschijnlijk uit een laboratorium kwam. De bevindingen maakten deel uit van een geheim rapport dat de overheidsinstantie afgelopen weekend deelde met de Wall Street Journal.

In 2021 was de FBI de enige federale instantie die met “gematigd vertrouwen” verklaarde dat Covid uit een laboratorium kwam. Destijds werd hun bevinding grotendeels genegeerd. Nu een ander bureau het echter toegeeft en WSJ het verhaal behandelt, wordt het moeilijker om terzijde te schuiven.

En we mogen nu tenminste openlijk praten over het lablek. Twee jaar geleden mochten we dat niet. In februari 2021 verbood Facebook elke discussie over de mogelijke laboratoriumoorsprong van Covid. De theorie van het laboratoriumlek was gewoon te gek om zelfs maar te overwegen. Zero Hedge werd van Twitter verbannen omdat het durfde te suggereren dat de samenstelling van het virus in 2020 ‘eigenaardig’ was. De Organic Prepper werd een desinformatiesite genoemd en werd stopgezet, deels vanwege onze berichtgeving over het virus.

Maar nu starten de Huisrepublikeinen een onderzoek naar de oorsprong van Covid. En als de Wall Street Journal eenmaal iets publiceert, kunnen zelfs de stoerste Boomers er niet omheen.

De Covid-lablektheorie lijkt langzaam maar zeker minder op een theorie, en meer op een vaststaand feit.

3 Het Covid-vaccin?
Dit is niet de enige situatie waarin Covid-dissidenten gelijk hebben gekregen. Vanaf het begin was er een klein contingent mensen dat terughoudend was om deel te nemen aan de proef van een nieuw medisch product. Gezien de vele criminele uitbetalingen die Big Pharma in de loop der jaren heeft moeten doen, zou het niet controversieel moeten zijn om langetermijnstudies te eisen voordat een nieuw farmaceutisch product wordt uitgerold.

De kosten (het injecteren van een slecht geteste nieuwe stof) kwamen niet overeen met de baten (het vermijden van een niet bijzonder gevaarlijke ziekte waar velen van ons sowieso een natuurlijke immuniteit voor hadden). Tal van goed geïnformeerde mensen hadden volkomen rationele redenen om te aarzelen over de ‘vaccins’.

Werden onze zorgen serieus genomen? Nee. De Othering was gemeen en meedogenloos. Daisy schreef hier een artikel over. Familierelaties stonden onder druk en werden soms zelfs verbroken. Carrières werden beëindigd. Kansen werden ontnomen. Reputaties werden geruïneerd.

En ondertussen weerklonk de “veilige en effectieve” drumbeat. Iedereen die echte antwoorden wilde over wat er aan de hand was, die wilde wachten op langdurige studies, werd afgedaan als complottheoreticus.

Dus, wie had gelijk? Waren de injecties veilig en effectief? Of waren de samenzweringstheoretici de redelijke mensen?

Ik ben geen arts of statisticus. Het enige wat ik kan doen is de werkelijke cijfers aanwijzen. En zelfs de meest pro-vax publicaties kunnen de niet-Covid-oversterfte van de afgelopen twee jaar niet verbergen. Jonge, voorheen gezonde mensen sterven veel sneller dan vroeger, en het komt niet door Covid. Tot op heden kan niemand bewijzen dat prikken verantwoordelijk zijn, omdat niemand ernaar wil kijken. Maar we kunnen ook niet bewijzen dat ze niet verantwoordelijk zijn. Veilig? Ik ben niet overtuigd, en veel meer gekwalificeerde mensen ook niet. Kijk maar eens naar het zorgvuldig onderzochte boek van Ed Dowd, Cause Uknown.

En zelfs Tony “The Science” Fauci gaf onlangs toe dat de injecties niet echt werken om overdracht of infectie te voorkomen. Dus nee, deze prikken zijn ook niet effectief.

Ondertussen start het Congres eindelijk een onderzoek naar de veiligheid van het gedwongen vaccin.

Hadden de samenzweringstheoretici gelijk om voorzichtig te zijn met de nieuwe prikken? Ja, ik denk het.

4 Verplichte mondkapjes?
En hoe zit het met de mondkapjes? We kregen vanaf het begin gemengde signalen over de mondmaskers. In maart 2020 zei Dr. Fauci dat ze niet werkten, en later veranderde hij van toon. Veel mensen in het hele land hadden meer dan een jaar te maken met mondkapverplichtingen.

Welnu, de experts van de Cochrane Library hebben onlangs een enorme meta-analyse gepubliceerd van de effectiviteit van fysieke barrières (zoals mondkapjes) bij het voorkomen van respiratoire virussen (zoals Covid). Ze kunnen geen sterke verbanden vinden tussen de kapjes en ziektepreventie. Cochrane-onderzoeken zijn de gouden standaard. Ze zijn erg conservatief, ze doen zelden harde en snelle uitspraken, maar als ze dat eenmaal doen, houden mensen meestal op met ruzie maken.

Het mondkapdebat is er een die ons echt naar het OP riekt, omdat NewsGuard in 2021 ons ‘in twijfel trekken van het mondkapverhaal’ aanhaalde als een reden om ons te downgraden, wat onze inkomstenstroom echt schaadde. Daisy gaat hier in op het hele verhaal. Ze haalde studies aan met verschillende uitkomsten met betrekking tot mondkapjes, en NewsGuard zag de verscheidenheid aan standpunten als reden genoeg om ons te downgraden.

De journalistieke majors die bij NewsGuard werken, lijken niet te begrijpen dat het laten argumenteren van meerdere geschoolde mensen meer trouw is aan het wetenschappelijke ideaal dan aan autoritaire mandaten van bovenaf.

Ik ben niet de enige die dit zegt. Dr. Jay Bhattacharya, een Stanford-professor en MD, zei hetzelfde in een recent interview met Jordan Peterson. Om 5:26 vertelt hij over de publieke perceptie tijdens de pandemie:

Er was een soort eenduidige conclusie die je moest volgen, je moest mondkapjes dragen, je moest sociale afstand nemen, je moest plastic barrières opwerpen, je moest scholen sluiten, je moest al deze dingen doen; dat de vaccins de overdracht van de ziekte zouden stoppen, dat het daarom gegarandeerd was dat mensen hun baan zouden verliezen door hen. Al deze ideeën werden verkocht alsof er een wetenschappelijke consensus voor bestond. Dat was een leugen. Er was nooit een wetenschappelijke consensus, over bijna geen van de onderwerpen; en zoals je over mondkapjes zegt, was het reeds bestaande verhaal, het reeds bestaande idee van de meeste wetenschappers vóór de pandemie, in feite in de tegenovergestelde richting.

Dr. Bhattacharya is ook niet de enige hooggekwalificeerde arts die zich uitspreekt. In feite zijn zoveel van de verschillende Covid-verhalen onjuist gebleken, dat Dr. Marty Makary, hoofd van Islet Transplant Surgery aan de medische faculteit van Johns Hopkins, onlangs op 27 februari een artikel publiceerde met de titel “10 mythen verteld door covid-experts – en nu ontkracht .”

“Maskers voorkomen overdracht” staat op nummer 2 op de lijst. Ik denk dat als NewsGuard nog steeds denkt dat Daisy een complottheoreticus is over deze, ze een behoorlijk geweldig bedrijf heeft.

Maar in alle ernst, dank God (of wie je ook bidt) voor doktoren zoals Dr. Bhattacharya en Dr. Makary voor het niet behandelen van het publiek alsof we verstandelijk gehandicapte knaagdieren zijn. Er zijn nog steeds een paar echte medische experts die oprecht het publiek willen onderwijzen en ons echte antwoorden willen geven.

5 De lucht en het water in Oost-Palestina?
In de tussentijd vraag ik me af of de EPA echte experts zal vinden. Dat bureau blijft volhouden dat de lucht en het water in Oost-Palestina volkomen veilig zijn, ondanks de ontsporing en de daaropvolgende ramp van een paar weken geleden.

De EPA zegt dat ze op alles hebben getest en dat de cijfers aangeven dat alles er goed uitziet; professionele chemici zijn daar niet zo zeker van. “Ze zouden moeten testen op individuele verbindingen, en als ze testen op totale VOC’s [vluchtige organische stoffen] als een scherm, moeten ze zeer gevoelige instrumenten hebben, omdat sommige VOC’s veel giftiger zijn dan andere”, zegt Ted Schettler, MD, en wetenschappelijk directeur bij het non-profit netwerk Science and Environmental Health. Het feit dat de inwoners van Oost-Palestina nog steeds geuren ruiken, suggereert dat de EPA niet gevoelig genoeg apparatuur gebruikt.

En de EPA is nog niet begonnen met testen op de talloze andere stoffen die ontstonden toen de bekende chemicaliën in de trein werden verbrand. Wanneer je chemicaliën met elkaar mengt en verbrandt, ontstaan ​​er nieuwe chemicaliën, en daar is nog niet eens veel over gesproken.

Het zal waarschijnlijk nog lang duren voordat we een goed beeld hebben van de schade die deze ontsporing heeft veroorzaakt. Maar wat weten we?

We weten dat de mensen in Oost-Palestina nog steeds last hebben van bizarre symptomen. Huiduitslag, kortademigheid en een branderig gevoel tijdens het ademen komen vaak voor. Sommige mensen hebben stemveranderingen, verlies van smaak en geur en willekeurige infecties gehad. Omdat Oost-Palestina zo’n gebied met lage inkomens is, kunnen dokters niet de tests doen die ze nodig hebben, hoewel ze het er allemaal over eens zijn dat de burgers echt pijn hebben.

En toch zegt EPA-beheerder Michael Regan: “Er komt niets terug dat nadelige gevolgen voor de gezondheid heeft.”

Overheidsfunctionarissen helpen zichzelf niet door vol te houden dat er “hier niets te zien is!” Het wantrouwen van de federale overheid is van oudsher voorbehouden aan complottheoretici, maar nogmaals, welke groep mensen lijkt redelijker?

6 De Twitter-bestanden?
Ik heb me vaak afgevraagd of ik te cynisch ben, te gretig om kwade bedoelingen te zien.

Toen kwamen de Twitter-bestanden.

We hebben er al eerder over geschreven op deze site. Toen Elon Musk Twitter kocht, overhandigde hij interne documenten aan onafhankelijke journalisten Bari Weiss, Matt Taibbi, Michael Shellenberger en Lee Feng ter inzage.

Veel figuren in alternatieve media vermoedden dat ze een schaduwverbod kregen of moeite hadden om volgers te bereiken. De Twitter-bestanden bevestigden de ergste vermoedens van iedereen: de federale overheid geeft miljoenen dollars uit aan het controleren van online-inhoud, en veel daarvan is gericht op gezagsgetrouwe burgers met ongemakkelijke meningen, in plaats van op echte criminelen. Veel van de mensen waarvan de accounts waren vergrendeld of bevroren, waren niet eens grote media-aanwezigheden, maar gewoon mensen met een paar dozijn volgers met een irritant gevoel voor humor, of die snauwend werden over de verkeerde dingen.

Vijf jaar geleden zou iedereen die ervan overtuigd was dat de FBI al hun online bewegingen in de gaten hield, een gekke complottheoreticus zijn genoemd.

Nou, nogmaals, de samenzweringstheoretici hebben gelijk gekregen.

Het gaslighten gaat door.
Als je ooit een gewelddadige relatie hebt gehad, weet je waarschijnlijk hoe het is als iemand je probeert te overtuigen dat je gek bent. De enige manier om dergelijke gaslighting te overleven, is door jezelf constant te herinneren aan dingen waarvan je weet dat ze waar zijn. Daarom is het zo belangrijk om alle verhalen die we zouden moeten slikken bij te houden en ze voortdurend te vergelijken met onze reeds bestaande kennisbank. Het is belangrijk om leveranciers van valse verhalen ter verantwoording te roepen; het is belangrijk om tastbare feiten aan te wijzen en te kunnen bespreken.

Dit zijn slechts de meest recente voorbeelden van samenzweringstheoretici die gelijk hebben gekregen. Daisy had een artikel over “7 dingen die vroeger ‘gekke complottheorieën’ waren tot 2020 gebeurde.” De dragers van hoeden van aluminiumfolie zijn de afgelopen jaren vaak in het gelijk gesteld.

Ik denk dat we hier nog een tijdje meer van gaan zien. Universeel basisinkomen, digitale valuta, AI-technologie, er gebeuren momenteel zoveel nieuwe dingen.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.