George Floyd krijgt waarschijnlijk gratie voor drugsveroordeling

George Floyd krijgt waarschijnlijk gratie voor drugsveroordeling

Middels een unaniem besluit van een raad in Texas, is George Floyd voorgedragen als gratiekandidaat voor een drugsveroordeling uit 2004. Op dit moment ligt het verzoek voor een definitieve beoordeling bij Gregg Abbott, de gouverneur van Texas.

Het verzoek totstandgekomen na een tweejarig onderzoek naar de agent die Floyd destijds arresteerde. Deze agent, Gerald Goines, staat nu zelf terecht voor moord. In 2019 leidde hij een inval, na een tip dat er drugs in een huis aanwezig waren. Daarbij kwam een echtpaar om het leven. Goines legde vervolgens een valse verklaring af over de drugsactie. Goines is bij 160 drugszaken betrokken geweest. Uit het onderzoek zou zijn gebleken dat “het hem vooral ging om het aantal arrestaties en niet zozeer om gerechtigheid”. aldus de advocaat die de ‘slachtoffers’ vertegenwoordigt. Wat Goines’ rol bij Floyds arrestatie in 2004 was, is onduidelijk.

Gerald Goines -Florian Martin/Houston Public Media

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.