Gert-Jan Segers vergeet politieke documenten in trein

Gert-Jan Segers vergeet politieke documenten in trein

De VVD en het CDA hebben elkaar eind september gevonden op diverse beleidsterreinen zoals de woningmarkt en klimaatreductie. Met de voorlopige overeenstemming wilden de partijen recht doen aan D66, de andere coalitiekandidaat. Dat blijkt uit geheime documenten die Gert-Jan Segers, leider van de ChristenUnie, in de trein had laten liggen.

De Volkskrant kreeg de documenten in handen van een lezer die ze in de trein had gevonden. De lezer vond ze in een map met drie dossiers: het akkoord tussen CDA en VVD, het in de zomer geopenbaarde akkoord tussen VVD en D66 en een migratieparagraaf.

Uit het akkoord van CDA en VVD komt naar voren dat de partijen de speerpunten van D66 willen uitwerken. Behalve over de woningmarkt en klimaatreductie werden de partijen van Wopke Hoekstra en Mark Rutte het eens over de koers op het gebied van kinderopvang – voor veel mensen gratis- , een verhoging van het minimumloon en een basisverzekering tegen arbeidsongeschiktheid.

Nu blijkt dat niet alleen D66 en VVD overeenstemming hebben bereikt op veel punten, maar ook de VVD en het CDA elkaar eind september al gevonden hebben, wordt er nog meer gekeken naar de ChristenUnie. Die laatste partij ligt ideologisch vaak ver van D66, en dat is vaak een struikelblok gebleken in de onderhandelingen. Ten tijde van de verkenningen tussen VVD en CDA speelde ChristenUnie nog geen rol in de onderhandelingen voor een nieuwe regering. De partij van Gert-Jan Segers wordt wel betrokken bij de huidige coalitiebesprekingen.

Land terug

Geert Wilders, partijleider van de PVV, gaat via Twitter in op het migratiedeel van de gevonden documenten: ‘Uit het treindocument blijkt dat VVD en CDA nog méér immigratie willen. De grenzen nog meer open. Nog meer AZC’s en overlast, nog meer woningen voor gelukzoekers, nog meer moskeeën en islam. Ze zijn totaal losgezongen van wat de Nederlander echt wil. Die wil zijn land terug.’

Ook JA21 gaat in op de treindocumenten. Op Twitter laat de partij weten dat de van oudsher rechtse partijen in de ogen van JA21 te links zijn geworden: ‘Uit de documenten van Segers blijkt eens te meer waar rechts Nederland eigenlijk thuishoort. U bent van harte welkom!

 

 

 

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.