Gevaren van anticonceptie: manipuleert aantrekking tot mannen, gezondheid en milieu

Gevaren van anticonceptie: manipuleert aantrekking tot mannen, gezondheid en milieu

Anticonceptie kan het natuurlijke vermogen van vrouwen om een ​​partner te selecteren op basis van genetische verschillen verstoren, zo blijkt uit onderzoek aan de Universiteit van Liverpool.

Het gedrag van vrouwen verandert op verschillende manieren wanneer ze het meest vruchtbare deel van hun menstruatiecyclus bereiken, dat wil zeggen wanneer ze ovuleren. Uit onderzoek blijkt onder meer dat ovulerende vrouwen vaker fantaseren over seks. Interessant is dat de ovulatie ook lijkt te veranderen welke soorten mannen vrouwen het meest seksueel aantrekkelijk vinden, zodat ze de neiging hebben zich aangetrokken te voelen tot “mannelijkere” mannen tijdens piekvruchtbaarheid.

Dus wat gebeurt er als vrouwen anticonceptiepillen of andere hormonale anticonceptiva nemen die de eisprong voorkomen? Het eindresultaat is dat ze niet dezelfde cyclische verschuivingen ervaren in hun patronen van seksuele aantrekking en gedrag.

Gezien het feit dat ze het soort mannen beïnvloeden dat vrouwen aantrekkelijk vinden, welke implicaties hebben anticonceptiepillen voor de relaties van vrouwen? Onderzoek suggereert dat het slikken van de pil niet alleen van invloed kan zijn op wie vrouwen als partners kiezen, maar ook op hoe tevreden ze zijn met hun relaties op de lange termijn.

Genetische diversiteit als natuurlijke leidraad voor aantrekking

Het verstoren van de instinctieve aantrekkingskracht van een vrouw op genetisch verschillende mannen kan leiden tot problemen bij pogingen om zwanger te worden, een verhoogd risico op een miskraam en lange perioden tussen zwangerschappen. Het doorgeven van een gebrek aan diverse genen aan een kind kan ook hun immuunsysteem verzwakken.

Mensen kiezen partners op basis van hun lichaamsgeur en voelen zich vaak aangetrokken tot mensen met een andere genetische samenstelling dan zijzelf, waardoor de genetische diversiteit behouden blijft. Genen in het Major Histocompatibility Complex (MHC), dat helpt bij het opbouwen van de eiwitten die betrokken zijn bij de immuunrespons van het lichaam, spelen ook een prominente rol bij geur door interactie met huidbacteriën. Op deze manier helpen deze genen ook om te bepalen welke individuen ons aantrekkelijk vinden.

Het onderzoeksteam analyseerde hoe de anticonceptiepil de geurvoorkeuren beïnvloedt. Honderd vrouwen werden gevraagd om hun voorkeuren aan te geven aan zes mannelijke lichaamsgeurmonsters, uit 97 vrijwilligersmonsters. Dit, voor en na het starten met het gebruik van anticonceptiepillen.

Craig Roberts, een docent Evolutionaire Psychologie die het onderzoek uitvoerde in samenwerking met de Universiteit van Newcastle, zei: “De resultaten toonden aan dat de voorkeur van vrouwen die de anticonceptiepil begonnen te gebruiken, verschoof naar mannen met genetisch vergelijkbare geuren.

“Niet alleen kan MHC-overeenkomst bij paren leiden tot vruchtbaarheidsproblemen, maar het kan uiteindelijk leiden tot het verbreken van relaties wanneer vrouwen stoppen met het gebruik van de anticonceptiepil, aangezien geurperceptie een belangrijke rol speelt bij het behouden van aantrekkingskracht op partners.”

Het onderzoek is gepubliceerd in het tijdschrift Proceedings van de Royal Society B: Biological Sciences als “Slechts één factor waarmee vrouwen rekening kunnen houden bij de beslissing om ze [red. anticonceptie] al dan niet te gebruiken.”

Gezondheidsproblemen door anti-conceptie

Hoewel feministische groepen en de mainstream media hormonale anticonceptiva doorgaans presenteren als een zegen voor vrouwen, zien ze de ernstige bijwerkingen die in de reguliere wetenschappelijke literatuur worden gerapporteerd over het hoofd -hetzij door opzet of door nalatigheid. Vrouwen die regelmatig deze krachtige steroïden innemen door middel van alle moderne hormonale methoden van anticonceptie, zullen merken dat ze meestal last hebben van een breed scala aan bijwerkingen.

Dit zou eigenlijk ook helemaal geen verrassing moeten zijn, aangezien hormonale anticonceptiemethoden zoals “de pil” door hun eigen fabrikanten worden vermeld als kankerverwekkende stoffen (oorzaken van kanker).

De bijsluiters met patiënteninformatie voor hormonale anticonceptiemethoden vermelden een groot aantal bijwerkingen, waaronder:

Hartaanvallen
Kankers
Anafylaxie
Plotselinge totale of gedeeltelijke blindheid
Longembolie
Vroege onbedoelde abortus
Hoge bloeddruk
Duizeligheid en flauwvallen
Abdominaal ongemak, opgeblazen gevoel en pijn
Galblaasproblemen, waaronder galstenen
Ontsteking van de alvleesklier
Misselijkheid en overgeven
Vloeistofophoping
Langdurige hormonale regulatieproblemen
Buitenbaarmoederlijke zwangerschappen
Insuline gevoeligheid
Verhoogde kaliumspiegels
Migraine of ernstige hoofdpijn
Depressie en stemmingswisselingen
Borstpijn en zwelling
Veranderingen in menstruatiepatronen, bijv. PMS en dysmenorroe
Acne
Huiduitslag
Hartinfarct
Haaruitval
Verlies van libido
Vermoeidheid
Aanzienlijke gewichtstoename
Fatale bloedstolsels

Een van de ernstigste negatieve effecten van de pil en andere hormonale anticonceptiemethoden is het verhoogde risico op diepe veneuze trombose of bloedstolsels die mogelijk fataal kunnen zijn.

Volgens de Journal of Pharmacology and Pharmaco-therapeutics verhogen sommige versies van de pil het risico op diepe veneuze trombose tot een factor acht.

Een van de andere negatieve effecten van de hormonale methoden is de moeilijkheid om de testosteronniveaus van een vrouw te reguleren, zelfs als ze de anti-conceptie niet langer gebruikt. Onderzoekers hebben ontdekt dat abnormaal lage hoeveelheden ongebonden testosteron veroorzaakt door het gebruik van de pil (of andere methoden van hormonale anticonceptie) aanhouden nadat vrouwen het gebruik ervan hebben gestaakt. Vrouwenlichamen gebruiken testosteron, net als mannen, om de seksuele functie te reguleren, zij het in veel lagere hoeveelheden. Een rapport van co-auteur Dr. Irwin Goldstein verduidelijkt: “Dit werk is het hoogtepunt van 7 jaar observatieonderzoek waarin we in onze praktijk veel vrouwen met seksuele disfunctie hebben opgemerkt die het orale anticonceptiemiddel hadden gebruikt, maar wiens seksuele en hormonale problemen aanhielden ondanks het stoppen van de anticonceptie pil.

Belangrijkste zorg: kanker

Negatieve effecten van de pil zijn onder meer borstkanker. De hormonale methoden van anticonceptie verhogen het risico op kanker bij vrouwen in de vruchtbare leeftijd.

Wanneer ze hormonale anticonceptiva gebruiken, “zijn vooral tieners kwetsbaar voor het risico op borstkanker, omdat hun borsten groeien”, bericht het Breast Cancer Prevention Institute.

Het National Cancer Institute bevestigt dit standpunt door te stellen dat “onderzoeken consistent bewijs hebben geleverd dat de risico’s op borst- en baarmoederhalskanker verhoogd zijn bij vrouwen die orale anticonceptiva gebruiken.

Milieuvergiftiging

Veel van de vrouwelijke hormonale inhoud in deze anticonceptiemethoden wordt uitgescheiden via de urine en komt terecht in rivieren en meren. Wetenschappers vinden steeds grotere aantallen “intersex”-dieren in aquatische omgevingen die kunnen leiden tot een ineenstorting van vissen en andere populaties, gevolgd door een ineenstorting van de populaties van dieren die van hen afhankelijk zijn.

In 2004 meldde The Washington Post dat 79% van de mannelijke kleinbekbaars in de Potomac-rivier eieren aan het kweken is. Op bepaalde plaatsen, zei de Post, “had 100% van de mannelijke vissen enkele vrouwelijke kenmerken.”

Iain Murray, auteur van The Really Inconvenient Truths, schreef op National Review Online: “Volgens elke norm die doorgaans door milieuactivisten wordt gebruikt, is de pil een vervuilende stof. Het doet hetzelfde, alleen erger, als andere chemicaliën die ze vervuiling noemen.”

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.