Gideon van Meijeren over arrestatie Willem Engel: ‘Zweem van politieke arrestatie’

Gideon van Meijeren over arrestatie Willem Engel: ‘Zweem van politieke arrestatie’

Eerder vandaag werd bekend dat Willem Engel, voorman van Viruswaarheid en regelmatig te gast bij Café Weltschmerz, is opgepakt vanwege opruiing. Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren reageerde al snel met een filmpje dat hij plaatste op Twitter. “Wat je ook vindt van zijn opvattingen of werkwijze, daar kun je het mee eens zijn of oneens, is het een feit dat hij zover bekend nog nooit enige vorm van geweld heeft gebruikt en ook oproept om juist liefdevol en geduldig te zijn.” De arrestatie van Engel heeft volgens de politicus van FVD alle schijn van een “politieke aanhouding.”

Van Meijeren ziet een gelijkenis met de arrestatie van Huig Plug en zijn cameraman vorige week. “Ik constateer dat deze personen een positie innemen in het maatschappelijk debat die kan worden aangemerkt als een pain in the ass van het kabinet. Engel is opgepakt wegens opruiing. De FVD’er merkt op dat de reden voor de arrestatie van de in zijn ogen liefde en geduld propagerende activist “een nogal vaag delict is. Een “waarvan moeilijk te objectiveren is wanneer er sprake van is”, en met een “groot grijs gebied eromheen.” Hij ziet de schijn van politieke aanhoudingen en noemt dat “onacceptabel en totaal onverenigbaar met een rechtsstaat.”

Direct na de arrestatie van Engel namen Max von Krefelt, jurist Jeroen Pols, oud advocaat Frank Stadermann en Pieter Stuurman de situatie door. De video is hieronder te bekijken.

Willem Engel gearresteerd – Pieter Stuurman, Jeroen Pols, Frank Stadermann en Max von Kreyfelt?

Eerder vandaag schreef Laila Mol op dit platform al over de arrestatie. Zij stelde net als Van Meijeren vragen bij het subjectieve karakter van ‘opruiing’: ‘Wat is opruiing precies, en wanneer voldoet iets aan deze beschrijving? Wat heeft Engel precies gedaan of gezegd dat onder de wet betreffende ‘opruiing’ gaat?’ Het nieuwsbericht bevat ook een video van de aanhouding van Engel in zijn woonplaats.

Willem Engel opgepakt wegens ‘maandenlange opruiing’ (video)

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.