Gigi Becali: “Gevaccineerde voetballers verliezen hun kracht en zijn niet meer welkom in mijn team”

Gigi Becali: “Gevaccineerde voetballers verliezen hun kracht en zijn niet meer welkom in mijn team”

Gigi Becali, eigenaar van voetbalclub Steaua Boekarest, zei gisteren dat hij gevaccineerde personen zal verbieden om voor de club te spelen.

Becali is een Roemeense zakenman en politicus, vooral bekend om zijn eigendom van de voetbalclub FCSB. Hij was lid van het Europees Parlement van juni 2009 tot december 2012 en lid van het Roemeense parlement van december 2012. In 2003 kocht hij een groot aandeel van de club die in 1986 de Europacup won.

Becali sprak de overtuiging uit dat gevaccineerde spelers “machteloos” zijn en beweerde dat rivalen CFR Cluj en Rapid Bucuresti het moeilijk hebben, omdat de meeste van hun spelers zijn gevaccineerd.

“Je gaat lachen, maar misschien heb ik gelijk”, meende Becali volgens de Roemeense journalist Emanuel Rosu. “De gevaccineerden verliezen hun kracht. Dat is iets wetenschappelijks.”

“Heb je het niet gezien bij CFR? Bij Rapid leken de spelers flauw te vallen. Ze sliepen op de grond. Alle gevaccineerde mensen verliezen hun kracht!

“Ik zie ook mijn spelers worstelen, de gevaccineerden. Het heeft geen invloed op sommigen, maar het heeft wel invloed op degenen die ouder zijn. Heb je [CFR forward Ciprian] Deac niet gezien? Er is geen ’thunder’ meer.”

Ongeveer 40% van de Roemeense bevolking is volledig gevaccineerd.

De officiële Roemeense Facebook-pagina voor informatie over vaccins zei dat er “geen studies zijn die de beweringen van Becali ondersteunen”. Er stond: “Gevaccineerde voetballers verliezen hun kracht NIET nadat ze zijn ingeënt tegen COVID-19!”

“Vanuit medisch en wetenschappelijk oogpunt zijn er geen studies die een uitspraak ondersteunen zoals die onlangs werd gepromoot op Facebook-accounts in Roemenië.”

“Vaccinatie tegen COVID-19 heeft geen invloed op de prestaties van voetballers. Daarentegen zijn er genoeg onderzoeken die aantonen dat het doorlopen van een SARS CoV-2-infectie langdurige gevolgen heeft (Long COVID), en deze kunnen de prestaties van atleten beïnvloeden.”

“De bottom line is simpel: om gezond te blijven, te blijven genieten van voetbal, moeten we de wetenschap en geneeskunde vertrouwen. Informeer uzelf UITSLUITEND via geloofwaardige, officiële bronnen!”

Eerder al publiceerde Café Weltschmerz een artikel over voormalig topvoetballer Trevor Sinclair. De oud-Engeland- en Manchester City-speler vroeg zich in een live-uitzending van TalkSPORT hardop af of de stijgende gevallen van voetballers met hartproblemen aan de corona-injecties gelinkt kunnen worden. Deze uitzending werd abrupt onderbroken.

Ook tennisser Gaël Monfils sprak zich uit over de coronavaccins. Op 22 februari deelde hij een via sociale media een bericht waarin hij uitlegt dat hij niet kan deelnemen aan de Davis Cup, omdat hij ‘gezondheidsproblemen’ ervaart na zijn boosterprik.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.