‘Google plaveit de weg naar de hel op aarde’

‘Google plaveit de weg naar de hel op aarde’

‘Zonder Google kan de droom van een Wereldregering nooit uitkomen.’ Dat stelt Dr. Mercola, een van de meest vocale voorvechters van een ander coronabeleid. Je uitspreken tegen censuur en propaganda is een ding, de daad bij het woord voegen is een ander. Daarom zegt de ‘grootste verspreider van desinformatie‘ (volgens het Center for Countering Digital Hate): gebruik niet alleen een andere zoekmachine, maar verlos jezelf ook van die ‘gratis’ e-maildienst, Google Docs, YouTube en al die andere diensten.

‘Want waarom zou je van een service gebruik maken wanneer het de informatie die jij wilt ontvangen, opzettelijk censureert?’ Het is een vraag en oproep in een van Joseph Mercola.

‘Alle producten van Google staan met elkaar in verbinding. De data van al die producten en services worden verzameld om zo een persoonlijk profiel tot stand te brengen. Dat wordt verkocht aan derden. Google gebruikt het ook om jouw gedachten, overtuigingen en gedragingen via kunstmatige intelligentie te beïnvloeden.’

Hel op aarde

Tot zover weinig nieuws onder de zon misschien, maar de arts-activist brengt ook de militaire connecties van Google onder de aandacht, evenals het aandeel van de Big Tech partij in het creëren van een social credit system. Het is alomtegenwoordig, of het nu gaat om (particuliere) beveiliging, onderwijs, ‘gezondheid’, voedsel, genetica of een van vele andere terreinen die ons leven bepalen.

En denk maar niet dat de intenties van het miljardenbedrijf zuiver zijn, laat Mercola weten: ‘Google plaveit de weg naar de hel op aarde.’* Gelukkig is het niet alleen maar kommer en kwel. Hij geeft ook praktische handvatten waarmee mensen de Big Brother uit Silicon Valley uit hun leven kunnen bannen en hun lot weer in eigen handen kunnen nemen. Lees daarvoor het gehele artikel.

Tech-denkers

De Amerikaan is niet de enige die alarm slaat of meedenkt over oplossingen. In Nederland hebben meerdere mensen nagedacht en zich uitgesproken over privacy, surveillance, 5G, dataverzameling en aanverwante zaken. Veel van hen waren door de jaren heen te gast bij Café Weltschmerz. Onder hen Elze van Hamelen, Bas Filipini en Rico Brouwer. Onlangs ging Wesley Feijth (bekend van de Snowden-phone)in gesprek met Ken van Ierlant.

De paradox van Big Data – Wesley Feijth en Ken van Ierlant

*Grote woorden voor daadwerkelijk grote problemen die ons te wachten staan, of zijn het vooral woorden die de aandacht trekken en zorgen voor veel clicks?

Een klein jaar geleden zei Michael Yeadon, voormalig Pfizer-topman: ‘We staan voor de poorten van de hel.’ Het artikel met dezelfde kop erboven werd bijna honderdduizend keer gelezen. Toen Jamie Dimon, CEO van JPMorganChase uitriep dat het afwijzen van olie en gas voor de VS ‘de weg naar de hel’ zou betekenen, kon ook de bijdrage van Laila Mol over het voorval rekenen op vele lezers.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.