Gouden Kalveren gender-neutraal, maar niet ‘woke’

Gouden Kalveren gender-neutraal, maar niet ‘woke’

Het ‘goedbedoelde idee’ van de organisatie van de Gouden Kalveren om de felbegeerde prijs genderneutraal te maken heeft zowel bekende en onbekende Nederlanders tegen de borst gestuit. Tijdens het gala in de Stadsschouwburg wordt nog maar één Gouden Kalf voor Beste Hoofdrol en één Gouden Kalf voor Beste Bijrol uitgereikt. Onder andere actrice Katja Herbers en cabaretier Yora Rienstra spraken zich gefrustreerd uit over het feit dat hierdoor geen enkele vrouw een beeldje heeft gewonnen in de belangrijkste categorieën. Herbers uitte haar onvrede op twitter als volgt: ‘De Kalveren zijn gender neutraal en van de weeromstuit heeft geen enkele vrouw of gender neutrale acteur een acteer prijs gewonnen’

Dit was het eerste jaar in de geschiedenis van het Gouden Kalveren Gala dat er geen aparte categorieën meer waren met  prijzen voor mannen en vrouwen. Het besluit stuitte bij aankondiging al op veel kritiek en was voor Yorick van Wageningen zelfs reden zijn Academy-lidmaatschap op te zeggen. Ironisch genoeg won juist hij de genderneutrale prijs.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.