Grand Prix Zandvoort wordt uitbundig gevierd maar stuit ook op veel kritiek

Grand Prix Zandvoort wordt uitbundig gevierd maar stuit ook op veel kritiek

Tienduizenden fans zijn de afgelopen dagen helemaal uit hun dak gegaan tijdens de Grand Prix in Zandvoort. Er hing een uitgelaten stemming. Helemaal toen publieksfavoriet Max Verstappen won. Toch was er dit weekend ook veel kritiek. Veel mensen vonden het hypocriet dat er wél tienduizenden mensen bij Zandvoort werden toegelaten – die bovendien niet de door de overheid opgelegde 1,5 meter afstand hielden – maar festivals nog altijd verboden zijn.

Eric van Eerdenburg , directeur van Lowlands, was dit weekend verbijsterd na het zien van de drukte bij de Grand Prix. Hij stelde dit weekend dat het meten met twee maten is. En voegde hij toe: “Het ruikt naar corruptie”.

Demissionair minister van Volksgezondheid Hugo De Jonge zei dat “de praktijk schuurt met wat de regels zijn”. Volgens hem is er geen sprake van een dubbele standaard: “De regels zijn voor alle sectoren gelijk.” Over de handhaving vanuit de gemeente van de drukte op straat liet hij zich niet uit: “Ik laat het eventjes daar.”

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.