Grim Reaper tijdens kroning Prince Charles predictive programming, of gewoonweg bizar ritueel?

Grim Reaper tijdens kroning Prince Charles predictive programming, of gewoonweg bizar ritueel?

Er is veel ophef ontstaan over een mysterieuze figuur die te zien was tijdens de kroning van Prins Charles als koning van Engeland. De figuur, die door zo’n beetje iedereen op het internet werd vergeleken met de Grim Reaper, wordt volgens velen ook beschouwd als een vorm van ‘predictive programming’.

De Grim Reaper staat algemeen bekend als metafoor voor een naderende rampspoed, zoals bijvoorbeeld een grote wereldwijde crisis of een ramp, of gewoonweg de dood. De boodschap in dit geval zou zijn dat er iets groots en verschrikkelijks op komst is, en hieruit kunnen we afleiden dat we ons moeten voorbereiden. Dit kan volgens de theorieën worden geïnterpreteerd als een waarschuwing voor de huidige tijd, waarin we worden geconfronteerd met alles wat agenda 2030 met zich meebrengt, of juist onderdeel van is.

De ‘Grim Reaper’ zou zomaar een vorm van predictive programming kunnen zijn. Belangrijke ceremonies, vooral koninklijke, staan bekend om hun mythische elementen, metaforen als een vorm van foreshadowing of onderdeel van een grimmig ritueel. Het is belangrijk om ook nu, in tijden waar veel mensen denken dat we weer ‘vrij’ zijn kritisch te blijven en ons bewust te zijn van de boodschappen die we uit dit soort ceremonies via de media en entertainmentindustrie ontvangen. We moeten ons afvragen welke bedoelingen er achter deze boodschappen schuilgaan, en of ze ons beïnvloeden.

Predictive Programming

Predictive Programming is de theorie dat de overheid -of andere hogergeplaatsten- fictieve films of boeken gebruiken als een middel voor massale ‘mindcontrol’. Dit zou dan als doel hebben de bevolking geplande toekomstige gebeurtenissen makkelijker te laten accepteren. Deze term werd voor het eerst gebruikt en beschreven door onderzoeker Alan Watt, die predictive programmering als volgt definieert: “Voorspellend programmeren is een subtiele vorm van psychologische conditionering die door de media wordt geboden om het publiek kennis te laten maken met geplande maatschappelijke veranderingen die door onze leiders moeten worden doorgevoerd. Als en wanneer deze veranderingen worden doorgevoerd, zal het publiek er al bekend mee zijn en ze accepteren als natuurlijke progressies, waardoor mogelijke publieke weerstand en commotie wordt verminderd.” (Wood) Deze theorie werd zeer populair nadat Alex Jones en David Icke hier tevens over spraken. De meest opvallende gevallen van voorspellende programmering zijn voorbeelden die te vinden zijn in de Simpsons, The Dark Night Rises, The Hunger Games en de openingsceremonie van de Olympische Spelen in 2012.

Factcheckers

Zoals gebruikelijk zijn de factcheckers er ook hier als de kippen bij om de schijn van ontkrachting van dergelijk symbolisme op te wekken, om vervolgens met een ‘verklaring’ te komen die zo zwak is, dat deze juist bijdraagt aan het ‘voorspellend programmeren’.

Zo stond er op Twitter bij het fragment van de kroning van Prince Charles vermeld:

With the rise of AI and powerful video software you should be cautious in believing videos on face value.

The figure in this video is known as a “verger”, which a person that assists in religious ceremonies.

Source: https://www.newsweek.com/ccoronation-viewers-spot-grim-reaper-westminster-abbey-viral-tiktok-video-1798815?amp=1

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.