Grootste studie tot nu toe: alarmerend percentage vrouwen ervaart veranderingen in menstruatiecyclus na vaccinatie

Grootste studie tot nu toe: alarmerend percentage vrouwen ervaart veranderingen in menstruatiecyclus na vaccinatie

Een nieuwe studie ontdekte dat veranderingen in de menstruatiecyclus van vrouwen die de COVID-19-vaccins hebben gekregen veel vaker voorkomen dan eerder werd erkend. Uit de studie bleek dat 56% van de vrouwen veranderingen in hun menstruatiecyclus ervoer na een dubbele vaccinatie tegen COVID.

Meer dan 39.000 volwassenen over de hele wereld, in de leeftijd van 18 tot 80 jaar, die twee doses van het COVID-vaccin kregen, namen deel aan het onderzoek. De deelnemers werden gevaccineerd met Pfizer-, Moderna-, AstraZeneca-, Johnson & Johnson- en Novavax-vaccins.

Een alarmerende 42% van de deelnemers aan het onderzoek zei dat ze tijdens hun menstruatiecyclus hevigere bloedingen ervoeren na ontvangst van het COVID-vaccin.

14% van de deelnemers gaven aan buitengewoon ‘lichte’ menstruatiecycli te ervaren en 44% meldde geen veranderingen te bemerken.

“In termen van wie meer kans had om dit effect in onze steekproef te zien… mensen die Spaans waren, hadden meer kans op zwaardere bloedingen”, zei onderzoeker en studieauteur Katharine Lee, Ph.D. “Mensen die ouder waren in de pre- menopauzale groep hadden meer kans op zwaardere bloedingen. [Mensen] met de diagnose … zoiets als endometriose of vleesbomen, hadden meer kans op hevige bloedingen.”

Het Australische Nine News meldde: “De onderzoekers benadrukten dat veel deelnemers aan de studie de veranderingen in hun menstruatiecyclus meer dan een week na vaccinatie waarnamen, wat buiten de periode valt waarin de melding van nadelige symptomen nauwlettend wordt gevolgd tijdens onderzoeken naar vaccinreacties.”

Wat mogen wij niet weten?
Science.org – een peer-reviewed academisch tijdschrift – voegde toe: “In de vandaag gepubliceerde onderzoeksresultaten meldde 66% van de 673 postmenopauzale mensen een doorbraakbloeding, evenals 39% van de 280 mensen die geslachtsbevestigende hormonen gebruikten.”

Er was echter een andere boodschap over vaccins die in het begin van de ‘pandemie’ de menstruatiecyclus beïnvloedden.

“Tot nu toe zijn er geen gegevens die de vaccins koppelen aan veranderingen in de menstruatie”, schreven Alice Lu-Culligan en Dr. Randi Hutter Epstein van de Yale School of Medicine in april 2021 in de New York Times. “Een ongebruikelijke cyclus is geen reden tot ongerustheid.”

In mei 2021 noemde de San Francisco Chronicle “beweringen dat vaccins de menstruatiecyclus van vrouwen kunnen beïnvloeden” “mythen en verkeerde informatie”.

In januari 2022 verzekerden de National Institutes of Health (NIH) Amerikanen: “COVID-19-vaccins gekoppeld aan een kleine toename van de lengte van de menstruatiecyclus.”

De Centers for Disease Control and Prevention (CDC) noemen veranderingen in de menstruatiecyclus niet als een van de ‘mogelijke bijwerkingen na het krijgen van een COVID-19-vaccin’.

Het tijdschrift Science merkte op: “Klinische proeven met COVID-19-vaccins zochten niet naar effecten op de menstruatiecyclus.”

Lee beweerde dat menstruatie door de wetenschap wordt genegeerd, omdat “er maar heel weinig senioren in de wetenschap en geneeskunde zijn die geen blanke mannen zijn. Het is gewoon niet iets waar ze aan denken als onderdeel van hun geleefde ervaring.”

“Over het algemeen zijn veranderingen in menstruatiebloedingen niet ongebruikelijk of gevaarlijk, maar aandacht voor deze ervaringen is nodig om vertrouwen in de geneeskunde op te bouwen”, schreven de auteurs van de studie in het tijdschrift Science Advances.

De beerput lijkt echter steeds meer open te gaan.. To be continued.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.