Handel tussen Rusland en India meer dan verdubbeld

Handel tussen Rusland en India meer dan verdubbeld

Volgens de Russische presidentiële assistent Yury Ushakov is de handelsomzet tussen India en Rusland dit jaar tot nu toe met bijna 120% gestegen. Vooral de Russische export van ruwe olie, kolen en meststoffen neemt toe.

“Onze relaties ontwikkelen zich actief, de handel is ook aanzienlijk toegenomen met een toename van de aanvoer van Russische olie, kolen en meststoffen”, vertelde de topfunctionaris aan journalisten voorafgaand aan de bijeenkomst van de Shanghai Cooperation Organization (SCO) in de Oezbeekse stad Samarkand op 15 september.

Volgens Ushakov werken de twee naties momenteel aan bilaterale maatregelen om het gebruik van nationale valuta, de roebel en de roepie, in onderlinge schikkingen uit te breiden.

Vorige maand merkte de Indiase ambassadeur in Moskou Pavan Kapoor ook op dat de handelsomzet tussen Rusland en India de afgelopen maanden zowel in volume als in omvang was gegroeid. Hij voegde eraan toe dat bedrijven in beide landen hebben gewerkt aan het overwinnen van de belemmeringen voor nauwere samenwerking als gevolg van sancties.

Moskou en New Delhi bespraken naar verluidt de wederzijdse acceptatie van de Russische Mir en de Indiase RuPay-betaalkaarten, evenals opties om elkaars interbancaire overboekingsdiensten te implementeren: India’s Unified Payments Interface (UPI) en SPFS, het Russische alternatief voor SWIFT.

India heeft de afgelopen zes maanden de aankoop van Russische ruwe olie opgedreven, terwijl de VS er herhaaldelijk bij New Delhi op hebben aangedrongen om een ​​prijsplafond voor Russische olie te steunen. India is echter terughoudend om zich bij de westerse sancties tegen Moskou aan te sluiten, waardoor binnenlandse energiezekerheid boven geopolitieke conflicten gaat.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.