Hans Teeuwen in video: “Coronapas heeft niks met corona te maken, kom in verzet!”

Hans Teeuwen in video: “Coronapas heeft niks met corona te maken, kom in verzet!”

“Wat mogen wij niet weten en waarom mogen wij dit niet weten?”, vraagt cabaretier Hans Teeuwen zich hardop af in een video die hij vandaag op YouTube en Facebook plaatste. De video ontving binnen een paar uur al duizenden reacties, waarvan bijna alle lovende woorden en bedankjes zijn.

Zo zegt ene Cathelijne Mulder:

“Het strookt allemaal voor geen meter meer…
Dat deed het van het begin af aan al niet, maar gelukkig gaan langzaamaan steeds meer mensen het zien.
It’s all about control, Hans.”

Ook huisarts Els van Veen reageerde op de video en zei:

“Ik heb van 1989 tot 1997 geneeskunde gestudeerd. In 2003 studeerde ik af als huisarts. Ik ben kostwinner en moeder van drie kinderen. Ik verzet me tegen een discriminerende corona-pas, maar ik kan het niet zo goed verwoorden als Hans Teeuwen.”

In de video verwijst Teeuwen naar een onderzoek van Technische Universiteit Delft, waaruit blijkt dat het hanteren van een coronapas niet werkt. Toch is Ernst Kuipers, sinds twee weken minister van Volksgezondheid, een groot voorstander van deze pas. Teeuwen beschrijft hoe Kuipers de coronapas verdedigt door te claimen dat het tot wel ‘15% kan schelen’, maar dat Kuipers een aantal belangrijke factoren achterwege laat. Dit percentage gaat namelijk alleen op, als de pas overal wordt ingevoerd, zoals bijvoorbeeld ook in de supermarkten.

Teeuwen trekt een duidelijke conclusie en verbindt hier een belangrijke vraag aan: “Met corona heeft het dus duidelijk niks te maken, het heeft met iets anders te maken. Er is een andere reden en die mogen wij niet weten. Waarom niet? Waarom mogen wij dit niet weten, waarom blijft dit voor ons verborgen?”

“Wat is er aan de hand Ernst Kuipers, waarom wil je die coronapas zo graag invoeren?”

Hans vervolgt zijn betoog met een boodschap: “Het maakt ons minder vrij en we moeten ons hiertegen verzetten! Iedereen moet zich hiertegen verzetten! Niet alleen de horecabranche, niet alleen de cultuursector, iedereen! Maak een bordje, schrijf daarop ‘geen coronpas’ en zet het voor je raam. Spreek je uit, want dit is het moment dat we dit moeten doen.”

“We willen toch niet naar een samenleving toe waarin de overheid steeds meer invloed gaat hebben op het leven van de burger? En waarin we steeds minder inzicht krijgen in wat die overheid eigenlijk allemaal aan het doen is?”

Vervolgens wijst hij de kijkers erop dat juist wij burgers de baas zouden moeten zijn: “Wij moeten de overheid controleren en wij moeten inzicht hebben in wat de overheid doet. De overheid moet niet meer informatie over ons verzamelen, dat is niet hoe het werkt.”

“Jullie werken voor ons, wij werken niet voor jullie” zegt hij wanneer hij zicht richt tot de overheid. “Het gaat over de vrijheid en ik wil vrij zijn. We moeten niet veranderen in China”.

Hij sluit zijn video af met een smeekbede naar de kijker: “Please, please, help. Please help en kom in verzet, laat je stem horen hiertegen! Het gaat om je vrijheid.”

Bekijk de hele video hieronder.

 

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.