Heeft Huawei waardevolle Amerikaanse kernwapeninformatie gestolen?

Heeft Huawei waardevolle Amerikaanse kernwapeninformatie gestolen?

In het afgelopen decennium is een ongekende escalatie van Chinese spionagezaken op Amerikaanse bodem geconstateerd. Bijgevolg werd een reeks contraspionage-activiteiten ontketend door federale wetshandhavingsinstanties, die de bedoelingen van het Chinese communistische regime bevestigden om op illegale wijze waardevolle informatie te verkrijgen – van zowel Amerikaanse burgers als Amerikaanse instanties.

Sinds 2017 onderzoeken de FBI en andere instanties Chinese aankopen van Amerikaans land in sectoren die grenzen aan kritieke infrastructuur, het gedrag van verdachte Chinese burgers, Chinese ambassades, consulaten en bedrijven die worden beschuldigd van samenwerking met ‘informatiehandel’.

Een van de meest alarmerende gevallen die door de FBI is ontdekt, is de in China gemaakte antenne-apparatuur van Huawei bovenop mobiele telefoontorens in de buurt van Amerikaanse militaire bases.

Volgens meerdere bronnen in een recente CNN-publicatie heeft de FBI vastgesteld dat Huawei-apparatuur zeer beperkte communicatie van het ministerie van Defensie kan vastleggen en verstoren, inclusief die worden gebruikt door het Strategisch Commando, dat toezicht houdt op de kernwapens van het land.

Onderstaande mini-docu van China Revealed zet uiteen hoe Huawei deze zeer waardevolle informatie tot haar beschikking kan stellen.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.