Politie wil tijdens betoging Amsterdam geen Blckbx helikopter met camera’s

Politie wil tijdens betoging Amsterdam geen Blckbx helikopter met camera’s

Blckbx doet komende zondag verslag van de bijeenkomst in Amsterdam tegen de coronamaatregelen en voor vrijheid. Met een livestream op straat en een helikopter in de lucht. Als alles goed gaat tenminste, want het medium heeft signalen ontvangen dat de politie Amsterdam wil voorkomen dat de helikopter boven de stad hangt. Met de helikopter wil Blcbx laten zien hoeveel mensen er bij de demonstratie zijn.

Flavio Pasquino, presentator en programmamaker van Blckbx, laat weten dat hij op neutrale wijze verslag wil doen van de manifestatie in de hoofdstad. Met reporters tussen de deelnemers wil Blckbx laten zien wat de beweegredenen zijn om mee te lopen en de sfeer van de dag delen met de kijkers. De inzet van een helikopter zal zorgen voor mooie beelden maar dient nog een ander doel: vanuit de lucht zal Hans van Tellingen van onderzoeksbureau Strabo samen met collega’s tellen hoeveel mensen er aan de demonstratie meedoen. ‘Hiermee willen we een einde maken aan de speculaties rondom de opkomst, die keer op keer een grote discrepantie lijkt te hebben met wat de media communiceert en wat de aanwezigen hebben waargenomen.’

Het wordt het kritische mediaplatform niet makkelijk gemaakt, vertelt Pasquino: “Wij hebben van betrouwbare bronnen vernomen dat de luchtverkeersleiding een belletje heeft gekregen van de politie Amsterdam om onze helikopter de hele dag te weren. Dat is raar, want de helikopter mag hier normaal gesproken vijftig keer per jaar over de stad vliegen. Dit heeft niets te maken met veiligheid, dit is politieke inmenging en censuur van de persvrijheid.”

Toch sluit Pasquino hoopvol af: “Laten we hopen dat de politie Amsterdam zijn lange arm vanuit de overheid niet misbruikt. Wij zijn er zondag bij. Tot aanstaande zondag.”

 

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.