Here we go again: Philadelphia voert mondkapjesplicht alweer in

Here we go again: Philadelphia voert mondkapjesplicht alweer in

Philadelphia, VS, heeft aangekondigd dat het vanaf 18 april haar mondkapjesplicht voor ‘indoors’ weer gaat gelden. Na de voorjaarsvakantie zijn leerlingen weer verplicht mondkapjes te dragen op scholen.

Alle openbare plaatsen zullen mondkapjes vereisen vanwege ’toenemende Covid-gevallen’, kondigde gezondheidscommissaris Cheryl Bettigole maandag aan.

Volgens het Philadelphia Department of Public Health waren er op 8 april 142 Covid-gevallen en werden 44 mensen opgenomen in het ziekenhuis vanwege Covid, meldde de Philadelphia Inquirer.

De Philadelphia Inquirer meldde:

“Door de verplichting voor binnenmaskers te hervatten, hopen stadsfunctionarissen een nieuwe golf van ziekenhuisopnames en sterfgevallen te voorkomen die gepaard zou kunnen gaan met de huidige toename van het aantal gevallen, die lijkt te worden veroorzaakt door de BA.2-omicron-subvariant.”

“Als we nu niet ingrijpen, wetende dat elke eerdere golf van infecties is gevolgd door een golf van ziekenhuisopnames en een golf van sterfgevallen, zal het voor veel van onze inwoners te laat zijn”, zei gezondheidscommissaris Cheryl Bettigole tijdens een briefing, afgelopen maandag.

Bettigole merkte op dat 750 Philadelphians in drie maanden tijd stierven tijdens de winter tijdens de ommicrongolf.

“We weten niet of de BA.2-variant in Philadelphia het soort impact zal hebben op ziekenhuisopnames en sterfgevallen die we deze winter zagen met de originele omicron-variant,” zei Bettigole. “Ik vermoed dat deze golf kleiner zal zijn dan die we in januari zagen.”

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.