Het Energieplafond, de verborgen gedragsmaatregel! – Column Gilles den Boer

Het Energieplafond, de verborgen gedragsmaatregel! – Column Gilles den Boer

In 1959 werd onze aardgasbel ontdekt in Slochteren en in 1963 begon men met de productie ervan. Deze aardgasbel bleek uiteindelijk tot op heden de grootste aardgasvondst van Europa te zijn en binnen zo’n 10 jaar had heel Nederland het vluchtige goud in huis. Vanaf de jaren negentig kregen de Groningers last van aardbevingen. Doordat de politiek dit niet serieus nam, zijn deze problemen nooit opgelost, sterker nog ze zijn dramatisch erger geworden. Na exact 60 jaar productie, wil men de winning dit jaar volledig stilleggen, terwijl er nog voor minstens 20 jaar aardgas in de bodem zit. Heel Nederland moet nu financieel bloeden voor het decennialang belazeren van de Groningers.

Tegelijkertijd is er al jaren een Klimaathysterie aan de gang die ons van het aardgas af wil hebben. Mede met inzet van het leed van de Groningers probeert de overheid de massa te overtuigen van de noodzaak hiervan. De modellen van het Intergovernmental Panel in Climate Change (IPPC), een soort OMT van de Verenigde Naties, zijn volledig gefixeerd op de CO2 uitstoot om de mens de schuld van de opwarming van de aarde te geven. Deze modellen houden op geen enkele wijze rekening met de natuurlijke invloed van de ZON, die sinds het bestaan van de aarde de leefbaarheid van mens en natuur op onze planeet bepaald. De mogelijke opwarming van de aarde en de stijging van de zeespiegel wordt gebracht alsof de wereld over 100 jaar niet meer bestaat. Maar het Klimaat is onderdeel van het Natuurlijke proces en er is niets zelfredzamer dan de Natuur en de mens evolueert mee. Het zogenaamde Klimaatprobleem oplossen is hetzelfde als een geoefend zwemmer in ondiep water een reddingsboei toewerpen. Maar het is net als met Covid19, koste wat het kost houdt men vast aan hun gelijk, omdat er achter het zogenaamde Klimaatprobleem een miljardenindustrie schuilgaat.

Gelukkig gaat de massa (nog) niet mee in deze hysterie. Met een hoop subsidie gaat men wel elektrisch rijden of legt men zonnepanelen op het dak, maar dat is puur uit eigen belang. Begrijp me goed, ik ben voor duurzaamheid, maar duurzaamheid staat los van de Klimaathysterie. Duurzaamheid betekent, dat we zuinig moeten omgaan met onze Omgeving,
Natuur en Grondstoffen. En natuurlijk moeten we onze zeeën niet bevuilen met plastic, maar we moeten ook stoppen met het kappen van het Regenwoud, de longen van de aarde, waar CO2 wordt omgezet in zuurstof.

Maar helemaal geobsedeerd van hun gelijk en met de rapporten en adviezen van het IPPC in de hand, probeert onze overheid de burger te bewegen dingen te doen, die ze helemaal niet willen. Voortdurend schreeuwt meneer Jetten dat we korter moeten douchen en dat we een skipak in huis moeten dragen in plaats van de verwarming hoger te zetten. Maar al dat geschreeuw bracht de massa niet tot het door de overheid gewenste klimaatgedrag.

Maar toen kwam COVID-19, de ultieme test op Volgzaamheid en Gehoorzaamheid van de massa. De onzichtbare vijand was alleen te bedwingen met een vaccin, geen enkel ander middel mocht worden ingezet. Massaal werd men, van kinderen tot hoogbejaarden, ingeënt. De massa was een volgzame kudde schapen geworden. De herder kon alles met hen doen, van
het verdelen in groepjes, tot het massaal dragen van mondkapjes, iedereen luisterde gedwee.

Voor de overheid was de Gehoorzaamheidstest geslaagd, de grote vraag was alleen, met welke list kneden we de massa zo, dat men ook in relatie tot de klimaatmaatregelen gaat gehoorzamen. Het antwoord was een oorlog die we massaal moesten omarmen, het moest letterlijk onze oorlog zijn. Dus, of het allemaal nog niet genoeg was, kregen we een oorlog in Oekraïne. De COVID-19 maatregelen waren nog niet afgeschaft, of meneer Poetin viel Oekraïne al binnen. Na de oorlog met een virus kregen we nu een echte oorlog, die fysiek niet onze oorlog was, maar wel gevoelsmatig en emotioneel. Aangedikt met een vluchtelingenstroom en het bewapenen van Oekraïne met aanvalswapens, werd de oorlog in Oekraïne gebombardeerd tot onze oorlog. Oude wetten werden weer nieuw leven ingeblazen, zodat ze in oorlogstijd direct toegepast kunnen worden. En, zoals u wellicht weet, is de Militaire dienstplicht niet afgeschaft, maar heeft meneer Hoekstra inmiddels voorgesteld om de opkomstplicht weer in te voeren, zodat onze kinderen zo nodig fysiek kunnen worden ingezet op het slagveld.

Covid19 ging dus vlekkeloos over in de oorlog in Oekraïne en die vlekkeloze overgang wekte bij mij argwaan. Ik vroeg mezelf al snel af, hoe is het mogelijk dat een wereldmacht als Rusland deze oorlog niet kan winnen. Waarom krijgt meneer Poetin met zijn wapenarsenaal ter land, ter zee en in de lucht Oekraïne niet op de knieën? Of speelt er iets anders, worden de Oekraïners voor onze ogen geofferd in het belang van de wereldpolitiek? In 2021, toch niet zo lang voor de inval in Oekraïne, sprak president Poetin de WEF-genodigden immers nog toe via een videoverbinding. Politiek en oorlog zijn belangenspelletjes waarbij mensenlevens niet tellen, het gaat over de ruggen van de burgers. Besef goed, de gemeenste en in en in slechtste diersoort op aarde is de mens, als je het mensdom kent, ga je van ratten houden! Misschien iets voor U om wat dieper over na te denken.

Het moest dus onze oorlog worden om U te laten gehoorzamen. Met onzinnige sancties en het opblazen van de Nord Stream 2 gasleiding explodeerden ook de energieprijzen. De afhankelijkheid van het volk was ingezet en de eerste echte gedwongen klimaatmaatregel, het Energieplafond, was de oplossing. Om maar onder het Energieplafond te blijven, doucht U nu massaal minder en korter en zit U met de verwarming uit en een skipak aan in huis, de gehoorzaamheidsmissie van meneer Jetten is geslaagd. En……., meer van deze definitieve gedragsmaatregelen gaan volgen! De overheid is creatief en bedenkt soortgelijks maatregelen op vlees eten, de benzineprijs, het vliegen, de drinkwatervoorziening, U kunt het zo gek niet bedenken. Al die maatregelen hebben twee dingen gemeen, ze worden gepresenteerd als de enige echte oplossing (net als de prik) en ze gaan allemaal uw gedrag veranderen. Onderschat het niet, U gaat zich gedragen zoals de overheid dat wil. Bepaalde vrijheden zult U niet meer hebben en dat wordt gecontroleerd met een persoonlijke QR- code of een chip in uw auto of uw betaalpas, laat uw fantasie de vrije loop, de techniek staat voor niets.

Na COVID-19 had iedereen de hoop om Nederland weer op te bouwen. Maar het tegendeel is waar, de armoede neemt in sneltreinvaart toe en onze overheid heeft ineens een miljarden tekort. Een tekort wat wij met z’n allen weer met bezuinigingen mogen ophoesten. Vóór COVID-19 was er een overschot van 90 miljard euro. Ik hoor het Hoekstra, toen minister van Financiën, nog zeggen, ‘voor het compenseren van de MKB- schade door de Lockdowns en de Avondklok hebben we 90 miljard euro beschikbaar’. Het gevolg, al deze miljarden zijn door deze Regering niet alleen aan het onzinnige beleid van COVID-19 verspilt, maar ook door de miljarden kraan naar Oekraïne en die van de Asielzoekers volledig open te draaien. En die kraan blijkt vastgeroest door belangenoxidatie, want hij is met geen mogelijkheid meer dicht te draaien.

Hoeveel leed hadden we met dit geld in bijvoorbeeld onze ouderen-en jeugdzorg kunnen verzachten. Bovendien hadden we met dit geld heel Groningen kunnen herbouwen met als doel om gewoon het vluchtige goud uit de Groningse bodem te kunnen winnen.

Maar helaas, hadden is geweest! Maar, laten we deze fout niet opnieuw maken met de Klimaat hysterie. Voor alle zogenaamde Klimaatoplossingen staan miljarden van ons zuur verdiende geld op de begroting. Miljarden die we hard nodig hebben om onze vastgelopen maatschappij weer aan de praat te krijgen.

Meneer Rutte las deze week weer zijn standaard excuusbrief voor. Volledig in zijn rol, geleerd op de Hogere Toneelschool, maakte hij voor de zoveelste keer excuses, nu aan de Groningers. Voor mij werken deze excuses niet meer, het leed wat deze man bij burgers heeft aangericht is ongekend. Deze politieke draaideurcrimineel biedt aan de ene kant zijn excuses aan en gaat vervolgens gewoon door met het massaal beschadigen van burgers. Deze man is geobsedeerd door macht en hij heeft het volk gehersenspoeld. Hopelijk komt er ooit een rechter die zijn
daden en die van zijn kompanen gaat bestraffen.

Laat de raderen draaien!

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.