Het parlement is dood

Het parlement is dood

  • 14/04/2023

Longread Tweet door Michael van der Galien – DDStandaard

Gisteren gebeurde er iets bizars in de Tweede Kamer. Zoals ik al op DDS schreef gingen CDA’er Agnes Mulder en PvdA’er Henk Nijboer in ‘debat’ met elkaar over de vele leugens van het tweede kabinet Rutte. Zij concludeerden allebei dat voormalig minister Henk Kamp de Tweede Kamer in 2013 keihard voorlogen heeft.

Maar wat wekt de verbazing? Zowel Mulder als Nijboer concludeerden dat dit “wel erg” is… maar doen daar vervolgens niets mee. En de rest van de Kamer óók niet. Het kabinet liegt, het kabinet bedriegt… het kabinet wordt betrapt… Iedereen zegt hardop dat er gelogen en bedrogen is, maar het heeft precies núl politieke consequenties.

Dit zie je dus als burger – als belastingbetaler – voor je ogen gebeuren. Maar als je dan zegt dat de politiek ziek tot op het bot is, nou, dan ben je een gevaarlijke gekkie. Sterker nog, dan zou je zogenaamd schuldig zijn aan het ‘ondermijnen’ van de democratie en de rechtsstaat.

Zie hoe FVD systematisch wordt weggezet als extreemrechts en ‘een gevaar voor de democratie.’ Ze hebben het er zelfs over dat die partij verboden zou moeten worden om ‘de democratie’ en ‘de rechtsstaat’ te beschermen.

Maar weet je wie nu echt al jarenlang de democratie en de rechtsstaat ondermijnen in ons land? Het partijkartel – en dan specifieker de vier partijen die betrokken waren bij Rutte III en nu weer bij Rutte IV. Zij maken de democratie kapot, zij vernietigen de rechtsstaat, en zíj doen er alles aan om de samenleving van binnenuit te slopen.

Je hoeft niet meer te denken dat dit een ‘ongeluk’ is, dat dit per ongeluk gebeurt. Dat is je reinste flauwekul. Al deze partijen doen dit bewust. Ze wíllen het vertrouwen in de politiek tot een nulpunt doen dalen, en ze willen jou en mij ervan overtuigen dat het niet uitmaakt wat het kartel doet, dezelfde politici blijven toch wel aan de macht.

Met andere woorden, ze willen dat wij begrijpen dat zij met alles wegkomen. Dat ze kunnen liegen en bedriegen, en dat er helemaal niets is dat wij daar aan kunnen doen.

De enige vraag die rest is: als partijen verboden kunnen worden op basis van ‘het ondermijnen van de rechtsstaat,’ wanneer worden alle partijen van Rutte IV dan illegaal verklaard?

Hier de link naar zijn stuk op DDStandaard

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.