Hillary Clinton krijgt nieuwe baan aan universiteit waar ze ‘volgende generatie beleidsleiders’ zal opleiden

Hillary Clinton krijgt nieuwe baan aan universiteit waar ze ‘volgende generatie beleidsleiders’ zal opleiden

Voormalig staatssecretaris en mislukte presidentskandidaat Hillary Clinton is aangenomen als professor aan de Columbia University in New York, waar ze studenten zal ‘instrueren’ over openbare aangelegenheden en wereldpolitiek.

De president van de universiteit, Lee C. Bollinger, maakte het besluit donderdag bekend en zei dat de voormalige politicus vanaf februari zou worden benoemd tot “professor of practice” aan Columbia’s School of International and Public Affairs.

Haar werk omvat “een verscheidenheid aan belangrijke initiatieven, vooral die gericht op mondiale politiek en beleid en op het ondersteunen van vrouwelijke leiders”, voegde Bollinger eraan toe, en merkte ook op dat ze zal dienen als ‘presidential fellow’ bij Columbia World Projects, met een focus op “het vernieuwen van de democratie” en het bevorderen van inspanningen voor effectieve betrokkenheid van vrouwen en jongeren.”

Clinton gaf later zelf commentaar op de benoemingen in een post op sociale media, waarin ze de universiteit prees voor “het helpen aanpakken van enkele van ’s werelds meest urgente uitdagingen” en voor haar “toewijding aan het opleiden van de volgende generatie beleidsleiders”.

“Ik ben verheugd om lid te worden van de gemeenschap”, zei ze.

Clinton was tussen 2009 en 2013 werkzaam als staatssecretaris onder de toenmalige president Barack Obama, vertegenwoordigde eerder New York als een Amerikaanse senator en was in de jaren negentig first lady van president Bill Clinton. Als oud democraat nam ze tijdens haar ambtsperiode een aantal agressieve standpunten in, waaronder een sterke pleidooi voor de omverwerping van de Libische leider Muammar Gaddafi in 2011, wiens moord door toedoen van door de VS gesteunde rebellen hielp om het land in chaos en geweld te storten, hetgeen tot op de dag van vandaag nog uitwerking heeft.

Na verlies van Donald Trump in de presidentiële wedstrijd van 2016, was Clinton een van de meest uitgesproken voorstanders van de in diskrediet gebrachte ‘Russiagate’-complottheorie, die beweerde dat Moskou samenspande met Trump om de verkiezingen te kapen met behulp van ‘nepnieuws’ en trollen op sociale media. Ze blijft een harde criticus van de voormalige president en blijft volhouden dat de race van haar is ‘gestolen’.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.