Hooggerechtshof New York beveelt ongevaccineerde werknemers weer in dienst te nemen en met terugwerkende kracht uit te betalen

Hooggerechtshof New York beveelt ongevaccineerde werknemers weer in dienst te nemen en met terugwerkende kracht uit te betalen

Een hooggerechtshof van de staat New York heeft zojuist verkondigd dat alle werknemers van New York City die waren ontslagen omdat ze niet waren gevaccineerd, met achterstallig loon weer in dienst genomen moeten worden.

De rechtbank oordeelde maandag dat “gevaccineerd zijn niet verhindert dat een persoon COVID-19 oploopt of overdraagt”. De burgemeester van New York, Eric Adams, beweerde eerder dit jaar dat hij zijn administratie-werknemers die waren ontslagen vanwege hun vaccinatiestatus, niet opnieuw zou aannemen.

NYC ontsloeg ongeveer 1.700 werknemers omdat ze eerder dit jaar niet waren gevaccineerd, nadat de stad een vaccinmandaat had aangenomen onder voormalig burgemeester Bill de Blasio.

Veel van de ontslagen betroffen politieagenten en brandweerlieden.

FDNY-Uniformed Firefighters Association President Andrew Ansbro en FDNY-Uniformed Fire Officers Association President Lt. James McCarthy veroordeelden Adams eerder dit jaar nadat deze burgemeester een uitzondering had toegestaan ​​op het vaccinmandaat voor atleten en artiesten, zelfs toen brandweerlieden nog steeds werden ontslagen vanwege hun vaccinatiestatus. Het tweetal riep de stad op om de uitzondering uit te breiden naar alle New Yorkers.

“We zijn hier om te zeggen dat we de intrekking van het vaccinmandaat steunen dat de burgemeester donderdag heeft aangekondigd”, zei McCarthy. “We vinden dat het ook moet worden verlengd. We steunen de intrekking van het mandaat voor de atleten en artiesten die in New York City werken. We vinden dat de mensen die voor New York City werken ook onder de uitzondering moeten vallen.

“Als je het vaccinmandaat voor bepaalde mensen in de stad laat vervallen, moet je dat voor iedereen in de stad doen”, zei Ansbro. “Als je de wetenschap gaat volgen, zal de wetenschap je vertellen dat er op dit moment geen gevaar is, en het werkloos maken van honderden brandweerlieden, politieagenten en andere hulpverleners is niet in het belang van de stad. Het is niet veilig.”

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.