Hoogleraar Stanford University: ‘Als je ingaat tegen wetenschappelijke elite, wordt leven een hel’

Hoogleraar Stanford University: ‘Als je ingaat tegen wetenschappelijke elite, wordt leven een hel’

‘Als je ingaat tegen de wetenschappelijke elite, wordt je leven een hel.’ Dat zegt Dr. Jay Bhattacharya, professor geneeskunde én economie aan de prestigieuze Stanford University en een van de drie initiatiefnemers van de Great Barrington Declaration.

Bhattacharya sprak onlangs op de ‘Academic Freedom Conference’ aan de ‘Graduate School of Business’ van Stanford. De wetenschapper die lockdowns eerder beschreef als het meest catastrofaal schadelijke beleid in “de hele geschiedenis” en “de ergste fout op het gebied van de volksgezondheid in de afgelopen 100 jaar”, zei: “We hebben een elite die van bovenaf verklaart wat waar is en wat niet waar is.” Bovendien zei hij: “Academische Vrijheid is dood.”

Wellicht geen wereldschokkende uitspraken na bijna drie jaar coronabeleid, maar gezien de video en het artikel die aan de uitspraken vastzitten, de moeite van het vermelden waard. Nu grote delen van de wereld gemaand worden om op ‘de experts’ te vertrouwen en alleen zekere wetenschappers en instituten de waarheid in pacht blijken te hebben, is het van belang dat de in India geboren onderzoeker zijn verhaal vertelt. Al is het maar als opfrisser.

Daarnaast zitten ook Bjorn Lomborg, Jay Bhattacharya, John Ioannidis en Noah Diffenbaugh in het panel. Zeker niet de minsten in de wetenschappelijke wereld. Hun vakgebied verschilt, maar wat ze met elkaar gemeen hebben is dat ze in coronatijd tegen de stroom inzwemmen. Onderling zijn ze het lang niet over alles eens overigens, zodat er daadwerkelijk een uitwisseling van gedachten plaatsvindt. Het artikel is hier te vinden en de video van de conferentie hieronder.

 

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.