Niet-gevaccineerde Amerikaanse soldaten langzaam het leger uitgewerkt

Niet-gevaccineerde Amerikaanse soldaten langzaam het leger uitgewerkt

Nieuwe richtlijnen in de Verenigde Staten moeten voorkomen dat een lid van het Amerikaanse leger opnieuw in dienst kan treden of wordt gepromoveerd, als ze niet zijn gevaccineerd. Dit geldt voor alle leden, tenzij er sprake is van een geldige vrijstelling. Dit nieuwe beleid heeft voor een debat tussen staat en federale controle gezorgd, blijkt uit een een memo die Defense One donderdag ontving.

De gouverneur van Oklahoma, Kevin Stitt, heeft inmiddels alle troepen in zijn staat medegedeeld dat ze zich niet hoeven te laten injecteren. Dit is in strijd met de de orders van president Biden en vormt daarmee een directe vorm van verzet tegen de nieuwe regelgeving die alle federale werknemers ‘dienen te gehoorzamen’. Nationale Gardesoldaten vallen onder Titel 32-bevelen. Dit betekent dat ze verantwoording moeten afleggen aan de gouverneurs van de staat, ondanks dat ze worden betaald met federale fondsen. Dit is het geval, tenzij zij in het buitenland worden ingezet en daarmee onder controle van de federale overheid vallen.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.