“Ik doe gewoon mijn werk”

“Ik doe gewoon mijn werk”

Burger: “Waarom doe je dit?” Politie: “Ik ben het met je eens, ik doe gewoon mijn werk. Ik heb het net als jij gehad met deze lockdowns vriend, maar dit is mijn baan. Ik kan niets anders.” Bovenstaande komt van een video uit Australië, misschien wel ons (griezelige) voorland als het gaat om lockdowns, politiemacht en quarantainekampen.

‘Het is een klote situatie, maar soms moet je dingen doen waar je het niet mee eens bent zodat je eten op tafel kunt zetten voor je familie,’ reageert Dustin op het mediaplatform.

Daniel kan zich daar niet in vinden: ‘Ik ben een politieman en had ook geen andere skills. Nu werk ik op vrije dagen in de bouw zodat ik die vaardigheden wel krijg en ontslag kan nemen. Die politieman heeft dezelfde keus als ik. Zijn excuus gaat niet op.’

Het is een terugkerend thema, eerst in de Algemene Beschouwingen en nu in reactie op het Australische machtsvertoon: de vergelijking tussen de donkere jaren ’30 in Duitsland en nu.

Een twitteraar onder de naam 4SakenWun spreekt de ambtenaar uit het filmpje aan: ‘Zei elke agent in Duitsland in de jaren ’30.’

‘Ik doe gewoon mijn werk, stap op de trein meneer,’ verwijst John Barleycorn naar de deportaties in de Tweede Wereldoorlog.

‘Ja zo ging het in de jaren 30 en 40 ook geen werk geen inkomen, dan maar een betaalde nsb baan om de rest te onderdrukken,’ zegt Patrick Verschuren.

Sietske Bergsma tot slot probeert er nog een positieve draai aan te geven: ‘Stel je voor dat agenten, artsen, ondernemers, moederharten, wappies, etc. die giftige wederkerigheid loslaten en elkaar gaan zien?’

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.