Illegale migratie neemt toe in Europa – rapport

Illegale migratie neemt toe in Europa – rapport

Illegale immigratie in de EU is op het hoogste niveau sinds de migrantencrisis van 2015-2016, en is explosief gestegen nu de lidstaten ook worstelen om het hoofd te bieden aan de enorme toestroom van vluchtelingen afkomstig uit Oekraïne.

Volgens een rapport eerder deze maand van Frontex, de ‘grensdienst’ van het blok, werden er in de eerste 11 maanden van dit jaar 308.000 “irreguliere binnenkomsten” gedetecteerd over de buitengrenzen van landen van de Europese Unie, een stijging van 68% ten opzichte van dezelfde periode in 2021. Met nog een maand te gaan, was het premie-inkomen al hoger dan elk jaartotaal sinds 2016.

Zoals opgemerkt door Breitbart News, dat eerder op zaterdag rapporteerde over de migratiecijfers, kreeg de golf van illegale immigratie dit jaar weinig publieke aandacht omdat Europeanen gefocust waren op de crisis in Oekraïne. De Frontex-statistieken omvatten niet de miljoenen Oekraïense vluchtelingen die de EU-landen binnenstroomden te midden van de gevechten in hun land.

Volgens VN-gegevens waren er sinds vorige week bijna 7,9 miljoen Oekraïense vluchtelingen in heel Europa. Enkele van de grootste stromen aan vluchtelingen werden ontvangen in Polen, Duitsland en Tsjechië. Rusland ontving het grootste aantal Oekraïense vluchtelingen, namelijk 2,85 miljoen, meldde Statista eerder deze maand.

Hoewel legitieme vluchtelingen niet worden geteld als “irreguliere binnenkomsten”, zijn veel van de buitenlanders die West-Europa binnenstromen economische migranten. Zo komt het grootste deel van de migranten die het Engelse Kanaal oversteken om asiel aan te vragen in het VK, uit Albanië, dat niet in oorlog is.

Volgens Frontex hebben de routes door de Westelijke Balkan en het centrale Middellandse Zeegebied dit jaar het meeste migrantenverkeer. Alleen al in november waren er 27.000 irreguliere grensoverschrijdingen naar EU-landen. Het bureau zei dat het meer dan 2.100 functionarissen levert om landen te helpen omgaan met “zware migratiedruk en andere uitdagingen aan hun grenzen”.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.