Instagram test een AI-gezichtsscan-tool die je leeftijd kan verifiëren op basis van een foto of video

Instagram test een AI-gezichtsscan-tool die je leeftijd kan verifiëren op basis van een foto of video

Instagram test nieuwe methoden voor leeftijdsverificatie, waaronder het vragen van je volgers om jouw leeftijd te bevestigen (garant te staan ​​voor je leeftijd) en zelfs het gebruik van AI die je leeftijd kan schatten via een video-selfie.

‘Voor het ‘social vouching’-systeem vraagt ​​Instagram drie wederzijdse volgers van de gebruiker om hun leeftijd te bevestigen. Volgens Instagram is dit “om ervoor te zorgen dat tieners en volwassenen de juiste ervaring beleven die bij hun leeftijdsgroep hoort”.

Het AI-gedeelte vereist dat je een video-selfie maakt, die Instagram van Meta vervolgens deelt met een bedrijf genaamd Yoti (het geeft Yoti geen andere informatie, alleen de afbeelding, -staat er). “De technologie van Yoti schat je leeftijd op basis van je gelaatstrekken en deelt die schatting met ons. Meta en Yoti verwijderen vervolgens de afbeelding.”

In een artikel van Engadget wordt dit alles uitgebreider uitgelegd en staat tevens het volgende:
“Ondanks die geruststellingen, is het systeem ongetwijfeld controversieel. Om te beginnen wantrouwen gebruikers zowel Facebook als Instagram op het gebied van omgang met hun gegevens. Bovendien heeft Yoti’s leeftijdsherkennings-AI een hoger fout-marge, afhankelijk van uw geslacht, leeftijdsbereik en huidskleur.”

Het is altijd onder het mom van ‘veiligheid’, nietwaar?

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.