Is Justin Trudeau aan de verliezende hand?

Is Justin Trudeau aan de verliezende hand?

De burgemeester van Ottowa riep afgelopen weekend de noodtoestand uit omdat de Vrijheidskaravaan volgens hem en de politie ‘volledig uit de hand‘ was gelopen. De truckers moesten vertrekken maar bleven, en worden gesteund door een groot deel van Canada. Hoe loopt dit af? Ezra Levant, journalist van Rebel News, heeft een visueel en inhoudelijk mooi draadje op Twitter gepost: ‘De heetgebakerde Trudeau is aan de verliezende hand.’

Eind januari reden tienduizenden Canadese truckers naar de hoofdstad Ottowa. Zij protesteerden daarmee niet alleen tegen vaccinatieverplichtingen voor internationale truckers, zoals in meerdere media wordt voorgesteld, maar tegen het coronabeleid in het geheel. Ze eisen een afscheid van de coronamaatregelen en inmiddels ook het aftreden van premier Justin Trudeau. Hij heeft zich wel uitgelaten over de truckers maar niet mét ze gesproken.

Nu de noodtoestand is afgekondigd en de Canadese truckers worden gesommeerd te vertrekken, blijft het protest voortduren. Met steun van een groot deel van de bevolking. Ondanks het feit dat ze de truckers van de overheid niet meer mogen steunen met bijvoorbeeld het leveren van gas en benzine. De sociale en economische impact van het protest is groot maar de strijd is in een impasse beland. Hoe gaat dit aflopen?

Café Weltschmerz heeft de afgelopen tijd meerdere berichten geplaatst over deze gebeurtenissen (zoek op ‘Canada’ in het handige zoekveld op deze site) maar is dolblij met elke bijdrage die een overzicht biedt van de ontwikkelingen die elkaar snel opvolgen. Zoals die van Levant (‘Read the FULL conversation!’).

 

 

 

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.