Israël luidt ondanks hoge vaccinatiegraad nieuwe ‘Covid-golf’ in

Israël luidt ondanks hoge vaccinatiegraad nieuwe ‘Covid-golf’ in

Israël is getroffen door een nieuwe ‘Covid-19-golf’, met een toename van patiënten die besmet zijn met de BA.5-variant, waarschuwde het ministerie van Volksgezondheid. Volgens rapporten overweegt de regering om de mondkapplicht weer in te voeren.

“We zijn voorzichtig met terminologie omdat we ongeveer een maand geleden zoiets hadden – er was een toename en het ging heel snel weer naar beneden. Deze keer is het echt anders, en er is een nieuwe variant, de BA.5, die besmettelijker is”, vertelde directeur-generaal Nachman Ash van het ministerie van Volksgezondheid zondag aan Radio 103FM.

“Ik denk dat het mogelijk is om dit een nieuwe golf te noemen… ik hoop dat we, net als tijdens de Omicron-golf, hier zonder speciale beperkingen doorheen kunnen komen.”

Ondertussen citeerde de Israëlische publieke omroep Kan een bron van het ministerie van Volksgezondheid die zei dat functionarissen zullen onderzoeken of ze terug moeten naar het mandaat voor mondkapjes voor binnenshuis, dat eind april werd opgeheven.

Het besmettingspercentage en het aantal ziekenhuisopnames stijgen sinds eind maart. Zondag meldde het ministerie van Volksgezondheid 4.931 nieuwe gevallen van Covid, vergeleken met 3.339 een week eerder en 1.575 twee weken geleden.

Volgens Israëlische media verkeerden er zondagochtend 158 patiënten in ‘ernstige toestand’, vergeleken met 106 vorige week. In totaal liggen er vandaag 614 mensen mét Covid in het ziekenhuis. Israel kent een populatie van 9,2 miljoen inwoners.

De Israëlische topfunctionaris voor Covid-19-reactie, Salman Zarka, zei deze week dat bijna 50% van de met het virus geïnfecteerde mensen de BA.5-variant had. “De variant veroorzaakt een relatief milde ziekte bij jongeren, maar we zien een toename van ziekenhuisopnames”, zegt Zarka.

Op dit moment heeft 73,1 % van de Israëlische bevolking ten minste 1 prik ontvangen, heeft 66,9 % een dubbele dosis gehad en is 57,9 % van de bevolking zelfs geboosterd. Zie hier alle statistieken met betrekking tot de injecties, ziekenhuisopnames en andere gegevens van Israël.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.