Taliban profiteert van Amerikaanse registratiesystemen: persoonsgegevens Afghaanse burgers liggen op straat

Taliban profiteert van Amerikaanse registratiesystemen: persoonsgegevens Afghaanse burgers liggen op straat

GeenStijl vermeldt dat de Amerikanen in Afghanistan tijdens hun bezetting honderden miljoenen dollars hebben geïnvesteerd in registratiesystemen van (biometrische) persoonsgegevens. Dat kunnen leden van de Taliban nu goed gebruiken op zoek naar subversieve elementen. Het zit de Taliban ook niet tegen. Eerst profiteerden ze (wederom) van Amerikaanse wapens die zijn blijven rondslingeren, en nu krijgen de strijders plotseling een potentieel zeer repressief instrument in handen.

Via de onverzettelijke Arno Wellens – jaarverslagenverslinder, gezelligheidsdier en vriend van Café Weltschmerz- kwam dit stuk van GeenStijl ons onder de aandacht.

Laat Afghanistan een waarschuwing zijn, want hoewel Nederland niet van de ene op de andere dag onder een Talibanbestuur komt te staan, kunnen de prioriteiten van de overheid wel snel veranderen,” schrijft @struikrover  op de site van GeenStijl.

Wellens laat al jarenlang weten geen fan te zijn van Rutte vanwege zijn financiële en economische beleid, maar ook omdat hij bij hem regeltjesdrang en registratiedrift constateert. De financieel journalist en lijstduwer van de Libertaire Partij beweert daarom in zijn tweet: “Rutte haat vrijheid en wil ook een totalitaire controlestaat.”

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.