Joe Rogan over Biden: “Ze proberen van hem af te komen”

Joe Rogan over Biden: “Ze proberen van hem af te komen”

Tijdens een discussie in zijn populaire podcast suggereerde Joe Rogan dat de laatste schandalen rond Joe Biden suggereren dat topdemocraten “van hem af proberen te komen”.

De Amerikaanse president is verwikkeld geraakt in meer en meer controverse, nadat werd onthuld dat in het huis van Biden ten minste 20 geheime documenten met betrekking tot zijn tijd als vice-president zijn gevonden.

Biden wordt nu onderzocht door een speciale raadsman die is aangesteld door het Amerikaanse ministerie van Justitie, nadat hij eerder Donald Trump “onverantwoordelijk” had genoemd nadat zijn huis om vergelijkbare redenen was binnengevallen door de FBI.

Volgens Joe Rogan maakt het schandaal deel uit van een democratische ondermijningscampagne om ervoor te zorgen dat Biden zich in 2024 niet opnieuw kandidaat stelt.

“Ik weet niets van politiek, maar als ik moest raden: ze proberen van hem af te komen. Ik vermoed dat ze hem proberen kwijt te raken,’ zei de podcast-host.

Hij reageerde op een opmerking van Shane Gillis, die grapte: “Het is absurd. Hij loopt uiteindelijk vast door een paar archiefmappen, terwijl hij eerder gewoon 12-jarige meisjes kuste voor de camera.”

Speculatie dat het eigen team van Biden hem probeert te saboteren, hangt samen met eerdere aanwijzingen dat prominente democraten vrezen dat Biden zal worden verpletterd als hij opnieuw probeert president te worden.

Afgelopen zomer vertelde afgevaardigde Carolyn Maloney (D-NY), voorzitter van de House Committee on Oversight and Reform, aan de NY Times Editorial Board dat president Joe Biden zich niet voor een tweede keer kandidaat zal stellen.

“Off the record, hij zal niet meer meedoen”, zei Maloney.

Volgens Dick Morris, voormalig topadviseur van Bill Clinton, weet het democratisch establishment ‘dat Biden in 2024 niet meer campagne gaat voeren’ vanwege zijn ‘snel afnemende mentale vermogens’ en de economische ramp die hij had geleid.

Uit een opiniepeiling van ABC News/Washington Post bleek dat de meerderheid van de Democraten – en naar de Democraten neigende onafhankelijken – niet willen dat de 80-jarige de kandidaat van hun partij wordt.

Biden zou halverwege de 80 zijn tegen de tijd dat hij het Witte Huis verlaat, of in 2024 opnieuw zou winnen.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.