John Campbell – Harde cijfers uit Australië: massale toename bijwerkingen na corona-vaccinatie in 2021

John Campbell – Harde cijfers uit Australië: massale toename bijwerkingen na corona-vaccinatie in 2021

Onlangs hebben de gezondheidsautoriteiten in Western Australia hun jaarlijkse rapport uitgebracht waarin ze de bijwerkingen na vaccinatie rapporteren. Het rapport heet het Western Australian Vaccine Safety Surveillance – Annual Report 2021 en gaat dus over het jaar waarin de corona-vaccinaties zijn begonnen. Het is wat later uitgebracht dan gebruikelijk, maar het is een eerlijk rapport, zegt Campbell. In het rapport staat een grafiek die in een klap duidelijk maakt wat de invloed van de corona-vaccins in dat jaar is geweest. Wanneer volgen andere landen en geven zij hierover ook helderheid? 

 

Bovenstaande grafiek spreekt boekdelen: de blauwe pijl geeft aan wanneer de covid-vaccinaties zijn begonnen, en in een oogopslag is te zien dat het aantal bijwerkingen na die tijd ‘explodeert’ in vergelijking met voorgaande jaren. De grafiek start in 2017 en kabbelde tot begin 2021 rustig voort. Natuurlijk werden er in 2021 opeens veel meer vaccinaties gegeven, wat de cijfers uiteraard heeft beïnvloed. Echter, de toename is maar liefst 24 keer hoger dan je op basis van deze gegevens zou kunnen verwachten, merkt Campbell op.

Een belangrijk aspect hierbij is bovendien dat in Engeland maar 10% van de bijwerkingen wordt gemeld. Het vermoeden is dat dit in Australië waarschijnlijk niet veel beter is, hoewel deze gegevens niet bekend zijn. Maar waarschijnlijk gaat het qua gerapporteerde bijwerkingen dus slechts  om het topje van de ijsberg.

Meer details over de cijfers
De cijfers zijn verzameld via het Western Australian Vaccine Safety Surveillance (WAVSS) system. Wat zijn interessante cijfers en bevindingen?

  • In 2021 werden in Western Australia 5,756,723 vaccins toegediend (in 2020 ging het om 2,071,167 vaccins). In 2021 werden 3,948,673 COVID-19 vaccins gegeven.
  • In 2021 was er een significante stijging in de rapportage van bijwerkingen, zoals de grafiek laat zien.
  • In absolute aantallen: in 2020 melden de autoriteit 270 bijwerkingen en in 2021 10.726 (waarvan 200 bijwerkingen gerelateerd waren aan andere vaccins dan die voor covid-19). Een onacceptabele toename vindt Campbell, die voor 97% te wijten is aan corona-vaccins.
  • Per 100.000 vaccins waren er 264,1 bijwerkingen. Dit getal kun je verder delen en dan kom je op 26,41 bijwerkingen per 10.000 vaccins, 2,641 per 1.000 en uiteindelijk op een percentage 0.241%. Ter vergelijking: voor andere vaccinaties kwam dit percentage uit op 0,0111%. Campbell: “En wij maar denken dat het corona-vaccin vergelijkbaar zou zijn met andere vaccins. Dear me.”

Welke bijwerkingen worden gemeld?
Dit gaat om een breed scala aan bijwerkingen, zoals anafalaxie, trombose, Guillain-Barré syndroom (GBS), myocarditis, pericarditis, pijn op de borst, etc. Campbell constateert dat er veel meer bijwerkingen zijn na de corona-vaccins dan na traditionele vaccinaties. Ter illustratie vermeldt hij ook dat er in 2021 in het Australische Sir Charles Gairdner Hospital, dat gespecialiseerd is in vaccinschade, maar liefst 1.125 afspraken werden gemaakt, terwijl dat er in 2020 slechts 7 afspraken waren.

Campbell vraagt zich af wanneer andere landen transparantie zullen tonen, gezien de dramatische toename in bijwerkingen. Dit rapport is gebaseerd op harde data, je kunt er niet omheen, zo benadrukt hij. Het voorkomen van dergelijke bijwerkingen in de toekomst is van groot belang. Campbell: “We must really come clean about this.”

Zoals iemand in de comments zegt: “We can’t change the past, but I hope and pray we will all be more willing to stand our ground and refuse any more vaccines like these. If enough stand together, they will fail.”

Link naar de hele video. 

 

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.