John  Campbell: Party Gate part 2 – conservatieven dreven spot met eigen lockdownmaatregelen

John Campbell: Party Gate part 2 – conservatieven dreven spot met eigen lockdownmaatregelen

Dit keer is John Campbell vooral boos, absoluty furious zoals hij zelf zegt. Al komt hij op mij vooral aangeslagen over. In ieder geval toont hij veel meer emotie dan we van hem gewend zijn. Aanleiding is een nieuwe episode in Party Gate. Er is onlangs een nieuwe video uitgekomen van drinkende, dansende leden van de de Britse Conservative Party. Ze gaan vrolijk ‘los’ op hun hoofdkantoor, en maken grappen over hoe ze de lockdownmaatregelen aan hun laars lappen. Tijdstip? Het hoogtepunt van de pandemie, vlak voor kerstmis in 2020 – enkele dagen voordat het ‘Christmas is cancelled’-edict werd uitgevaardigd. Online zijn er allerlei filmpjes van te vinden, en Daily Mail wijdt er een artikel aan. 

Weten we het nog? Het was de tijd dat er nogal bizarre maatregelen van kracht waren om de pandemie in te dammen. De conservatieve partij was de regerende partij op dat moment. Op het filmpje zijn teksten te horen als: Are you filming this? As long as we don’t stream that we’re like, bending the rules… Deze mensen wisten dus wat ze aan het doen waren, ze wisten dat het niet oké was. Dat ze de wet overtraden, die ze zelf als regerende partij hadden uitgevaardigd.

De politie doet nu onderzoek, maar Campbell zegt erbij dat het wellicht niet zo zeer om de wettelijke kant van het verhaal gaat, maar om de morele. Het punt is dat velen tijdens deze pandemie het op dat moment zwaar hadden. Ze zaten bijvoorbeeld opgesloten met kleine kinderen in kleine flats, zonder tuin. Anderen konden niet naar begrafenissen van familie en vrienden, mensen van wie ze hielden. Die ze hun hele leven misschien al kenden. Sommigen konden niet naar een bruiloft of op ziekenbezoek gaan in het ziekenhuis.

Campbell wordt emotioneel als het over zijn eigen vader gaat, die in het ziekenhuis lag en die ze alleen konden bezoeken via het ziekenhuisraam. Madness looking back now, zegt hij erbij. Zijn moeder was 65 jaar met hem getrouwd en zijn vader – licht dementerend – snapte niet waarom ze hem niet meer kwam bezoeken. En dit soort moeizame, verdrietige situaties maakten mensen in het hele land, ja wereldwijd, mee. Maar deze mensen van de conservatieve partij hadden een vrolijke avond. Campbell: They made a mockery of my familys misery and i’m sure you see it the same way.

Campbell stelt een aantal vragen, naar aanleiding van Party Gate deel 2:

  • Allereerst natuurlijk: wisten deze mensen toen al dat de regels ridicuul waren? (Als je de teksten op het filmpje hoort zou je denken van wel).
  • Werd aan deze mensen iets verteld over de effectiviteit (of het gebrek daaraan) van lockdowns waar het publiek niet van op de hoogte was gesteld?
  • Werd aan deze mensen iets verteld over de risico’s van infectie (of het gebrek daaraan) voor henzelf waarvan het publiek niet op de hoogte was gesteld?
  • Gedroegen zij zich zoals ze zich gedroegen omdat ze over inside informatie beschikten? Werd de Britse bevolking behandeld als champignons?
  • Werd aan deze mensen iets anders verteld en zo ja, door wie?
  • Wisten senior medewerkers van de conservatieve partij van dit feest af?

Campbell is dankbaar dat zijn vader toen niet doodging, maar sommige mensen namen wel afscheid van dierbaren in deze periode, in deze periode van madness. Hij hoopt dat we antwoord gaan krijgen op bovenstaande vragen.

Is het verrassend? Sommige mensen worden cynisch, zegt Campbell tot slot. Nu weer meer het van hem bekende onderkoelde cynisme, zoals we van hem gewend zijn.

Link naar de hele video.

Zoals altijd zijn er veel reacties op zijn video’s, hierbij een reactie die veel zegt:

John, I’ve been watching your channel for about 3 years now and although I’ve always been hugely appreciative and grateful for your advice and perspective I have, to date, never commented on any of your videos. However, after watching you tonight and witnessing your evident pain I just wanted to say a big thank you for all that you do and also express how sorry I am that you and your family suffered such unnecessary trauma while these clowns were making a mockery of the rules they imposed upon us. I, like many others, stand with you John and I’m wishing you all the best. Please take good care of yourself and thanks again.

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.