John Campbell: WHO geeft nu zelf toe – vaccin kan tot MS leiden

John Campbell: WHO geeft nu zelf toe – vaccin kan tot MS leiden

Onlangs heeft de WHO een onderzoek gepubliceerd waarin ze aangeven dat er mogelijk een oorzakelijk verband is tussen het covid19-vaccin en multiple sclerose (MS). Campbell vindt het opmerkelijk dat de WHO dit onderzoek publiceert. Het is tegelijkertijd dan ook niet zo makkelijk te vinden. Bij Campbell verdween het artikel zelfs uit zijn zoekmachine. Hij kon het opeens niet meer oproepen, maar dat lukte vervolgens gelukkig wel via www.duckduckgo.com. Voor het geval je tegen hetzelfde aanloopt. Desalniettemin is het een officiële WHO studie, waardoor hij er vrijelijk over kan praten zonder bang te zijn voor verwijdering van YouTube (wat nog steeds bizar is, dat dat de norm is geworden).

Wat is MS? Dit is kort samengevat een neuro-degeneratieve auto-immuunziekte, die gekenmerkt wordt door ontsteking van het centrale zenuwstelsel, het loslaten van myelineschedes en axonverlies, wat tot verlammingen kan leiden. De ziekte kan helaas zeer invaliderend zijn, Het verloop van de ziekte is grillig en van persoon tot persoon verschillend. (Meer informatie vind je op deze website.)

Wat veroorzaakt het mRNA-vaccin dat mogelijk tot MS kan leiden?
Door het vaccin wordt het spike-proteïne geproduceerd (dat gebeurt ook bij een natuurlijke corona infectie). Om dit spike-proteïne te herkennen worden bepaalde cellen van het immuunsysteem, de CD+4 T-helpercellen, geleerd om het spikeproteïne te herkennen en te vernietigen. Dat is op zich een goed mechanisme. Het gaat mis omdat deze immuuncellen ook een kruisreactie kunnen hebben en niet alleen spikeproteïne vernietigen (wat ze dus moeten doen), maar ook myeline-eiwitten. En die myeline-eiwitten zitten in de myelineschede, dit is een beschermende laag om de zenuwvezels heen in het centrale zenuwstelsel, ofwel je hersenen en ruggengraat. Als deze myelineschedes beschadigd worden en loslaten dan kan dat tot MS leiden.

Deze kruisreactie komt – dit is een korte weergave van wat Campbell uitgebreider uitlegt – omdat er op de oppervlakte van het spikeproteïne en de myelineschedes een zelfde soort eiwitten zitten. Hierdoor wordt niet alleen de spikeproteïne vernietigd, maar worden ook de myelineschedes in het centrale zenuwstelsel aangetast. De myelineschedes zijn essentieel. Ze beschermen en voeden de zenuwcellen. Zonder mylineschedes ontstaat zenuwschade, wat leidt tot steeds meer verlammingen, het belangrijkste symptoom van MS. Dit is nogal een belangrijke bevinding, geeft Campbell aan. Hij hoopt dat het onderzoek niet wordt verwijderd uit de WHO COVID-19 Research Database.

Meer over het onderzoek
In het onderzoek worden twee patiënten besproken bij wie MS werd waargenomen in de hersenen het ruggenmerg via MRI-scans, kort na hun vaccinatie. Dit betekent niet direct dat er een oorzakelijk verband is, maar Campbell merkt op dat de titel van het onderzoek wel wijst op een dergelijk verband. Uit het onderzoek bleek dat CD+4 T-helpercellen – die gerelateerd waren aan spike- en meyelineproteïnen – zowel in de perifere bloedbaan als in de vloeistof in het centrale zenuwstelsel werden gevonden.

Deze patiënten ondergingen een autoantigeen test, waarbij de productie van antilichamen tegen de eigen cellen wordt gestimuleerd. Dit is de essentie van een auto-immuunreactie. De onderzoekers waren bekend autoantigenen, die verband houden met MS, dus ze wisten waar ze moesten kijken. Ze constateerden dat het vaccin een reactie opriep waarbij T-cellen werden geproduceerd, maar ze zagen dus ook reactiviteit tegen diverse andere eiwitten, waaronder myeline basic protein (MBP). Dit is een veelvoorkomend eiwit in het myeline van het centrale zenuwstelsel, dat een rol speelt in het ontstaan van MS. Wat nieuw is, is de genoemde kruisreactiviteit met de antilichamen die geproduceerd worden door het vaccin, onder andere tegen MBP. Het vernietigen van het spikeproteïne is nogmaals natuurlijk een goed idee, maar het vernietigen van je eigen myeline in het centrale zenuwstelsel uiteraard niet. Dat kan potentieel desastreus zijn en tot MS leiden.

Campbell merkt op dat er al posts op social media zijn die het onderzoek verkeerd interpreteren, volgens Campbell. Hij verwijst naar factcheckers die aangeven dat het geen echt onderzoek betreft. Hij bedankt de factcheckers, maar geeft ook aan dat hij graag voor zichzelf wil blijven nadenken.

Dit was al bekend in 2022
Er is bovendien een ander, iets ouder onderzoek: New diagnosis of multiple sclerosis in the setting of mRNA COVID-19 vaccine exposure, gepubliceerd in jan 2022, met onderzoeksgegevens uit 2021. In het onderzoek zeiden ze al dat MS mogelijk kan ontstaan of verergeren na natuurlijke infectie, maar ook na vaccinatie. In dit onderzoek worden vijf nieuwe gevallen van MS na vaccinatie besproken. Destijds kreeg dit onderzoek niet veel aandacht, maar nu bevestigt het onderzoek van de WHO in feite hun onderzoeksresultaten en gaat zelfs een stap verder door het verband causaal te noemen. Campbell vraagt zich af waarom we niet veel eerder zijn gewaarschuwd en hij maakt zich zorgen over wat we de komende jaren kunnen verwachten.

Link naar video van John Campbell

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.