Kanye West: ‘Amerikaanse regering heeft mijn bankrekeningen bevroren vanwege mijn mening’

Kanye West: ‘Amerikaanse regering heeft mijn bankrekeningen bevroren vanwege mijn mening’

Rapper Kanye ‘Ye’ West beweert dat de Amerikaanse Internal Revenue Service (IRS) zijn bankrekeningen heeft bevroren en de toegang tot $75 miljoen heeft geblokkeerd vanwege vermeende ‘belastingverplichtingen’. Hij suggereert dat hij wordt vervolgd voor het uiten van ‘opruiende meningen’ over Joodse mensen.

“Ik heb het letterlijk over dat ik erachter moest komen dat ze me in de gevangenis probeerden te stoppen”, zei West op de Timcast IRL-podcast van maandagavond [zie onderaan de tekst], waarin hij zijn telefoongesprek met een financieel adviseur eerder op de dag deelde. “Ze hebben 75 miljoen dollar ingehouden op vier van mijn rekeningen. En toen zeiden ze: ‘Je bent veel belasting verschuldigd.’ Het kostte me ongeveer zes uur om erachter te komen wat ‘veel’ was. Ze zeiden: ‘Nou, ongeveer $50 miljoen.'”

West zei dat hij opgelucht was toen hij ontdekte dat hij zich in 2024 nog steeds kandidaat kan stellen voor het presidentschap, ook al zit hij gevangen wegens belastingontduiking. Hij verdedigde zijn eerdere opmerkingen over de invloed van Joodse mensen in de entertainmentindustrie, op een gegeven moment vergeleek hij zichzelf met burgerrechtenleider Martin Luther King Jr.

“Niemand zal het feit aan de kaak stellen dat ze me probeerden op te sluiten…” Zei West. “Ik dacht dat ik meer Malcolm X was, maar ik kwam erachter dat ik meer MLK ben, want aangezien ik elke dag door de pers en op financiële wijze wordt afgespoten, sta ik daar gewoon. Toen ik erachter kwam dat ze me in de gevangenis probeerden te stoppen, was het alsof een hond in mijn arm beet, en ik moest bijna een traantje wegpinken. Bijna.”

Vorige week beweerde de omstreden entertainer en mode-ondernemer dat Adidas JPMorgan Chase ertoe had gebracht zijn rekeningen te bevriezen. West is verwikkeld in een juridisch geschil nadat Adidas de banden met hem verbrak te midden van controverse over wat laatstgenoemde partij ‘zijn antisemitische opmerkingen’ noemt. Adidas heeft West aangeklaagd en gezegd $275 miljoen aan marketingfondsen terug te vorderen die verband houden met hun Yeezy-onderneming.

“Ik ging van een multimiljardair naar het niet kunnen gebruiken van mijn Apple Pay”, vertelde West vorige week aan celebrity roddeloutlet X17. “Vier nachten geleden kon ik mijn Apple Pay niet gebruiken omdat Adidas op de een of andere manier legaal toegang kon krijgen en mijn geld kon bevriezen.

“Als ik dit zie, denk ik: als dit mij zou kunnen overkomen, zou dit andere Amerikanen kunnen overkomen. En voor wat? Weet je, dit kan een Amerikaan overkomen die niet eens iets heeft gestolen, die zelfs niemand pijn heeft gedaan. Dit kan je gewoon overkomen omdat je de verkeerde mening hardop hebt gezegd, omdat je jezelf hebt uitgedrukt.”

Logo
Ons nieuws en interviews worden mogelijk gemaakt door onze leden. Help ons mee en word ook lid!
Word stamgast
Al vanaf €10 p/m
Reacties
Kruip aan de bar en klets mee over dit artikel.

Lees onze huisregels ook even. Wilt u ook meediscussiëren maar bent u nog geen lid? Meld u dan hier aan en geniet van alle voordelen.

Abonneer
Laat het weten als er
De nieuwsbrief met nieuws dat je nergens anders leest.